Fruitig recept: Fruitpizza

Fruitig recept: Fruitpizza

Ben je jarig en heb je een originele én gezonde traktatie nodig? Steek de handen uit de mouwen en maak eens een fruitpizza, succes gegarandeerd!

Ingrediënten voor 1 pizza

Bodem van koekjesdeeg

  • 230 g bloem
  • 170 g boter
  • 150 g suiker
  • Vanille-extract
  • 1 ei
  • ¾ theelepel bakpoeder

Fruit

Topping

  • 250g zachte roomkaas
  • 30 g bloemsuiker (of iets meer voor de zoetebek onder ons)
  • Een paar druppels vanille-extract

Benodigdheden

  • Ovenbakplaat
  • Bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de boter en de suiker in een kom tot een smeuïg geheel.
  3. Voeg 1 ei toe aan het mengsel, samen met een aantal druppels vanille-extract. Kijk zeker de dosering na op de verpakking van het vanille-extract, want dit kan verschillen.
  4. Voeg de bloem en het bakpoeder in delen toe tot je een koekjesdeeg bekomt.
  5. Bebloem je werkoppervlak en rol het deeg uit.
  6. Neem de bakplaat uit de oven en leg er een vel bakpapier over. Leg het deeg voorzichtig op het bakpapier.
  7. Bak het deeg 15 à 20 minuten op 180 graden tot het goudbruin is.
  8. Laat het deeg afkoelen en haal de roomkaas uit de koelkast zodat deze de kamertemperatuur bereikt.
  9. Neem een kom en klop de roomkaas op. Voeg daarna ook de bloemsuiker en het vanille-extract toe en klop nog even op tot een geheel.
  10. Nu is het tijd om een laagje roomkaas op je afgekoelde pizza te smeren.
  11. Snijd het fruit in plakjes of stukjes.
  12. Haal de kunstenaar in jezelf naar boven en decoreer je pizza met fruit.
  13. Deel je pizza met familie, vrienden en collega’s! Haast je zodat je zelf nog een stukje kan bemachtigen!

Deel je eindresultaat op sociale media en tag Fruitsnacks! Wij houden een oogje in het zeil en selecteren een leuke inzending die een verrassing krijgt opgestuurd!

Delen

Tevreden fruiteters