Kom op tegen Kanker

Iedereen kent wel iemand met kanker. Een verschrikkelijke ziekte die velen in het dagelijkse leven jammer genoeg tegen het lijf lopen. Bij een vriend of familielid, of misschien wel bij jezelf. Dagelijks krijgen maar liefst 112 Vlamingen te horen dat ze aan deze verschrikkelijke ziekte lijden. Ook wij hebben van dichtbij moeten meemaken wat kanker met een mensenleven doet. Daarom is het voor ons zo belangrijk dat goede doelen die zich inzetten, tegen de strijd tegen kanker, ondersteund worden. 

Kom op tegen Kanker streeft naar een betere levenskwaliteit van kankerpatiënten en strijdt voor een wereld zonder kanker. Als voortrekker en aanspreekpunt voor de Vlaamse Gemeenschap zetten ze talrijke zorgprojecten op poten. Bovendien investeren ze sterk in innoverend kankeronderzoek, zowel psychosociaal als biomedisch. Zo dragen ze bij aan een grotere genezingskans en een optimale behandeling voor kankerpatiënten.

Per verkochte logoappel schenken we daarom 2 eurocent aan Kom op tegen Kanker. Vorig jaar zamelden we zo meer dan 7000 euro in. Bovendien fietst onze zaakvoerder Karel, samen met enkele klanten, ook elk jaar mee voor de 1.000 Kilometer van Kom Op tegen Kanker

Make-A-Wish®

Sinds begin 2016 steunt Fruitsnacks Make-A-Wish®, een prachtige organisatie die de hartenwensen van kinderen met levensbedreigende ziekten vervult. Een ontmoeting met een celebrity of eens meedraaien bij de brandweer? Alles staat in het teken van hun droomdag. In de afgelopen 25 jaar vervulde deze organisatie al meer dan 2600 wensen.

Make-A-Wish® neemt alle kosten van een wensvervulling van de kinderen voor haar rekening. En jouw wekelijkse fruitmand draagt bij aan het toveren van een lach op hun gezichtjes!

In het begin van de lente kiezen we voor ieder Make-A-Wish®-kind een appelboom uit in onze eigen boomgaarden. Fier draagt iedere boom - of passender: wensboom - de naam van een wenskind. In de bloesemperiode organiseren we dan telkens een ‘openingsdag’ van deze wensboomgaard. Dan krijgt ieder wenskind zijn boompje toegewezen.

Vanaf dan is het uitkijken naar oktober want dan zijn de appels eindelijk rijp. De kindjes komen dan samen met hun familie zelf hun boompje oogsten. De appeltjes gaan natuurlijk allemaal naar het wenskind en hun familie. Tussendoor krijgen de kinderen regelmatig een update met foto’s van hun boompje en leren we hen iets over de moderne fruitteelt.

Als gevolg van een goed idee van een van de papa's, lieten we de wenskinderen van 2018 ook daadwerkelijk hun boompje adopteren. Ze konden het dan hier bij Fruitsnacks komen afhalen en in hun eigen tuin planten zodat ze elk jaar kunnen genieten van hun zelf geteelde appeltjes. 

De Wroeter

Al jaar en dag werken we samen met arbeidscentrum De Wroeter uit Kortessem. Zij richten zich naar mensen die op de gewone arbeidsmarkt moeilijk een plek vinden. Er wordt gekeken naar hun talenten en mogelijkheden, om zo hun zelfwaarde en positie in de samenleving te versterken. Arbeid en zorg op maat staan hier centraal. Met veel liefde en geduld zijn zij dagelijks in de weer om ons wekelijks van het beste biologisch fruit te voorzien. Als leverancier van ons biofruit wint zowel de lokale economie, de gemeenschap én het milieu erbij, want het fruit moet niet ver reizen. Dit kadert dus perfect in onze buy-local visie.

Sint Vincentius

De cosmetische standaarden van de Westerse consument dragen bij aan de wereldwijde verspilling van miljoenen tonnen voedsel. Hoewel er verschillende manieren bestaan om voedselverspilling aan te pakken, blijft de omvang beschamend. Heb je je al eens afgevraagd wat wij met ons fruit doen, dat ongeschikt is voor de fruitleveringen, maar nog perfect geconsumeerd kan worden? Wel, we zijn blij je te vertellen dat ons minderwaardig fruit een beter lot vergaat!

Fruit met een gekke vorm en/of lichte beschadigingen wordt wekelijks opgehaald door vrijwilligers van Sint Vincentius. Zij zetten zich dag in dag uit onuitputtelijk in voor hulpbehoevenden in de regio. Dit onder meer aan de hand van voedselbedelingen, waar ook ons fruit verdeeld wordt! Jaarlijks schenken we meer dan 20 ton fruit.

Tevreden fruiteters