Heb jij je al eens afgevraagd waar al dat fruit in je fruitmand nu vandaan komt? Wel, voordat je fruit kant-en-eetklaar in je fruitmand belandt, gebeurt er heel wat. Wij lichten hier alvast een tipje van de sluier van wat er allemaal in ons fruitbedrijf gebeurt.

In het begin van de lente zien de boomgaarden er nog vrij kaal uit, de bomen hebben amper blaadjes. Er is nog niet veel te zien, maar na een tijdje brengen de nodige  zon en regen de plantages in ons fruitbedrijf tot leven.

 

Eigen teelt

In de maanden april en mei staan de boomgaarden in volle bloei. De plantages kleuren dan het landschap schilderachtig wit. De bevruchting van de bloesem is heel belangrijk voor een goede oogst. Speciaal daarvoor worden er in de lentemaanden bijenkasten geplaatst in de plantages. Fruitsnacks draagt ook steeds zijn steentje bij aan het milieu. Zo worden nuttige insecten ingezet om de schadelijke te verjagen. Door hagen te planten en bloemenstroken in de boomgaarden aan te leggen, worden deze nuttige insecten aangetrokken. Ook nodigen we de buizerds en torenvalken in onze boomgaard uit door zitstangen te plaatsen.

Voor vliegenvangers en meesjes plaatsen we dan weer nestkastjes zodat zij zich helemaal thuis voelen. Zij helpen ons immers ook om onze boomgaard te beschermen. Om bladluizen te verdelgen worden lieveheersbeestjes ingezet.

De oogst

Tegen het einde van de zomer, blozen de appels en de peren aan de bomen. Het wordt tijd om de oogst voor te bereiden. Net als de lente geeft de herfst veel kleur aan de plantages. Het is beslist een bezoekje waard!

De oogst begint in augustus en eindigt in oktober. Drie maanden lang werken onze vaste medewerkers én onze seizoenarbeiders eraan om al de appels en peren geplukt te krijgen. Ze worden geplukt en meteen opgeslagen in grote 'paloxen' of houten kisten en gaan dan de koelruimtes in. Hier worden ze bewaard tot vlak voor de levering.

Bijna dagelijks sorteert Fruitsnacks fruit dat klaar is voor consumptie. Dit wordt gedaan door een computergestuurde sorteermachine. Wist je trouwens ook dat onze fruitfrigo’s én onze sorteermachine voorzien worden van energie door zonnepanelen? Daarnaast voorzien onze zonnepanelen nog eens energie voor 40 gezinnen.

Onze fruitmanden

Dan is het tijd om onze fruitmanden te vullen met onze zelfgeteelde appels en peren. Daarnaast vullen we je fruitmand aan met seizoensfruit dat elke week door onze zaakvoerder, Karel, geselecteerd wordt op de vroegmarkt in Brussel. Hij kiest steeds voor de allerbeste kwaliteit en houdt daarbij rekening met het seizoen. 

De fruitmanden worden klaargemaakt in onze productie in Wijer - Nieuwerkerken. Dit hele proces gebeurt onder leiding van Heidi, zij is de vrouw van Karel en mede-zaakvoerder van Fruitsnacks. Heidi zorgt ervoor dat enkel het beste fruit in jullie manden terechtkomt en ziet nauwlettend toe op de kwaliteit. 

Wanneer de fruitmanden klaar zijn, vertrekken ze vanuit Nieuwerkerken naar onze klanten doorheen heel België en Luxemburg. 

WIJ ZIJN BOERVRIENDELIJK image icon

WIJ ZIJN BOERVRIENDELIJK

Onze fruitmanden vullen we het hele jaar door met onze zelfgeteelde appels en peren. Dit vullen we aan met seizoensfruit dat zoveel mogelijk lokaal is. We zijn zelf fruitteler en weten dus als geen ander hoe belangrijk eerlijke prijzen zijn. Bijgevolg vinden we het vanzelfsprekend dat ook wij een eerlijke prijs betalen aan onze leveranciers voor een kwalitatief product.

Zin in fruit op het werk? image icon

Zin in fruit op het werk?

Probeer het en bestel onze gratis proefkorf voor nieuwe klanten! 

Tevreden fruiteters