Gezonde voeding is zowel thuis als op school erg belangrijk. Om leerlingen al vroeg de voordelen van evenwichtige voeding bij te brengen, kan deze op school zeker niet ontbreken. Daarnaast zorgen gezonde tussendoortjes voor een betere concentratie, worden suikerdips vermeden en krijgen de leerlingen zo makkelijk hun nodige dosis vitamientjes binnen. Door middel van Oog voor Lekkers willen wij zo de eerste stap zetten naar een gezondere snackgewoonte op school.

We zijn er allemaal van overtuigd dat groenten en fruit gezond zijn. Toch kiezen vele ouders en zo ook hun kinderen, nog steeds voor ongezonde tussendoortjes zoals koekjes, chocolade of snoep. Hierin willen wij verandering brengen. Daarom voorzien we jullie graag één keer per week van vers fruit en snoepgroentjes. Zo zetten we samen al een eerste stap naar een gezonder eetpatroon op school.

Hoeveel bedraagt de subsidie?

Als jouw school in aanmerking komt, kan er een subsidie aangevraagd worden voor 10 of 20 weken per schooljaar. Voor welke subsidie jouw school in aanmerking komt, lees je hieronder.


 

Subsidie voor 10 weken

Subsidie voor
2x 10 = 20 weken

Groenten en fruit

3 euro per leerling voor 10 weken (gemiddelde prijs per portie van 0,3 euro incl. BTW)

6 euro per leerling voor 20 weken (gemiddelde prijs per portie van 0,3 euro incl. BTW)

Fruitsnacks zorgt al meer dan 15 jaar voor gezonde tussendoortjes in bedrijven doorheen heel België, Luxemburg, bepaalde regio's in Nederland, Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts in Duitsland. Ook scholen willen we graag een gemakkelijke manier bieden om hun leerlingen gezond te laten snacken. Zo zorgen we wekelijks voor de levering van vers fruit bij jou op school.

Het fruitaanbod bij Fruitsnacks bestaat steeds uit onze appels en peren uit eigen teelt aangevuld met seizoensfruit. Onze fruitsoorten zijn milieuvriendelijk geteeld, zo lokaal mogelijk en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.

Meer info over ons fruitbedrijf

Wist je trouwens ook dat je – door fruit te bestellen bij Fruitsnacks – verschillende Belgische goede doelen steunt? Zo dragen we samen ons steentje bij aan KOTK, Make-a-Wish, Sint-Vincentius en het Natuurhulpcentrum.

Meer over onze engagementen

Fruitsnacks en oog voor lekkers?

Fruitkalender

Fruitsnacks werkt met een vaste fruitkalender. Dit wil zeggen dat je elke week een andere fruitsoort geleverd krijgt. Zo blijft het voor de leerlingen ook leuk en leren ze telkens nieuwe fruitsoorten eten.  De planning krijg je op voorhand zodat je educatief hier ook voorbereidingen voor kan treffen.

Bekijk onze kalender

Hoe werkt oog voor lekkers?

Stap 1: Bekijk of jouw school in aanmerking komt

Stap 2: Dien op tijd je erkenningsaanvraag in

Stap 3: Kies jouw periode voor fruitlevering bij Fruitsnacks

Stap 4: Ontvang elke week jouw levering van Fruitsnacks en maak van elk fruitmoment iets leuks

Stap 5: Dien je steunaanvraag in voor gedeeltelijke terugbetaling van het fruit op school

 

Meer informatie vind je in deze PDF

Fruitsnacks? Er zijn enkel voordelen

Tevreden fruiteters