Een gezonde werkdag is een productieve werkdag

Uren stil zitten, liters koffie drinken, een sigaretje roken tijdens de pauze, een jarige collega die trakteert op pralines... De werkvloer is zelden een gezondheidstempel. En dat is jammer, want gezonde werknemers presteren beter, zijn minder afwezig, zijn meer gemotiveerd en zorgen voor een positieve werksfeer.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zijn de meeste gezondheidsproblemen het gevolg van slechte leefgewoonten. Wie de gezondheid van zijn personeel wil bewaken, weet dus wat hem te doen staat: die gewoonten veranderen. En aangezien we het merendeel van onze dag doorbrengen op kantoor, zal het daar moeten gebeuren. Uit onderzoek blijkt dat de productiviteit van werknemers met ongeveer 5% stijgt en het verzuim met 15% daalt wanneer werknemers gezonde eetgewoonten aannemen.

Fruit op kantoor zorgt voor extra motivatie

Sinds enkele jaren is er een positieve omschakeling te merken: meer en meer bedrijven schrappen de snoepautomaat en gesuikerde drankjes en introduceren de waterfontein en de fruitleveringen. Uit onze ervaring en feedback van onze klanten blijkt dat er niet genoeg fruit gegeten werd door het personeel, totdat het binnen handbereik werd aangeboden. 

Hun gezonde levensstijl wordt gestimuleerd, ze zijn minder ziek, ze voelen zich beter en dat heeft een positief effect op de werkresultaten. De bedrijven die de gezondheid en het welzijn van hun medewerkers ondersteunen, krijgen dus gemotiveerde en productieve medewerkers in de plaats! En zo een gevarieerde, kleurrijke fruitmand vrolijkt meteen ook de werkomgeving op!

Waarom fruit laten leveren en niet zelf halen in de winkel?

Omdat wij ervan overtuigd zijn dat jij je tijd nodig hebt voor het runnen van je bedrijf en je je daarom niet kunt bezighouden met het aankopen van fruit. Wij zorgen ervoor dat je fruit geselecteerd en gekocht wordt aan de beste kwaliteit die we bepalen op basis van uitzicht, smaak en houdbaarheid.

Onze zaakvoerder, Karel Paesmans, is een ervaren rot in het vak: "Ondertussen heb ik reeds 30 jaar mijn eigen fruitteeltbedrijf en koop ik al meer dan 10 jaar aan voor Fruitsnacks." Door onze jarenlange ervaring kunnen wij op elk moment het beste fruit, vooral qua smaak aanbieden. We houden daarbij ook steeds rekening met het seizoen en het milieu. We telen onze appels en peren zelf. Deze korte keten verkleint dan ook drastisch onze ecologische voetafdruk.  

Het fruit wordt door onze medewerkers netjes op de door jou gewenste plaats geleverd zodat je hier zelf  geen kostbare tijd aan moet verspillen. Onze leveringen zijn steeds gratis.

Bovendien schommelen de prijzen van het fruit sterk tijdens gedurende het jaar. Bij Fruitsnacks blijft de prijs voor je fruit gedurende het hele jaar hetzelfde. Handig voor het opstellen van het budget. Oh ja: sinds 2012 is het aanbieden van vers fruit op de werkvloer zelfs 100% fiscaal aftrekbaar.

Tevreden fruiteters