Veelgestelde vragen

Algemeen

Dan zijn er voor jou twee opties: onze fruitmanden of ons fruit op maat. Allereerst gaan we kijken naar het aantal personen dat fruit zal consumeren. Dan maak je zelf de keuze uit de verschillende opties en combinaties. Wil je graag bepaalde soorten fruit of eerder een hele mand vol variatie?

Fruitmanden:

5 à 6 personen:

  • Om 5 à 6 personen gedurende 1 week van fruit te voorzien (± 1 stuk per dag per persoon), rekenen we op 5 kg fruit (± 30 stuks).
  • We voorzien wekelijks 8 soorten van het beste fruit, wisselend van seizoen tot seizoen.
  • Small Fruit Snack

8 à 10 personen:

  • Om 8 à 10 personen gedurende 1 week van fruit te voorzien  (± 1 stuk per dag per persoon), rekenen we op 8 kg fruit (± 55 stuks).
  • We voorzien wekelijks 8 soorten van het beste fruit, wisselend van seizoen tot seizoen.
  • Fruit Fun Pack

12 à 13 personen:

  • Om 12 à 13 personen gedurende 1 week van fruit te voorzien  (± 1 stuk per dag per persoon), rekenen we op 10 kg fruit (± 65 stuks).
  • We voorzien wekelijks 8 soorten van het beste fruit, wisselend van seizoen tot seizoen.
  • Large Fun Pack

Zijn jullie met meer dan 15 medewerkers? Dan kunnen er steeds combinaties gemaakt worden van de manden onderling.

Bijvoorbeeld: een bedrijf met 20 medewerkers kan best opteren voor 1 Large Fun Pack en 1 Small Fruit Snack.

Bestel jouw fruitmand hier!

 

Fruit op maat:

Werk je in een grotere onderneming? Is een gevarieerde fruitmand voor jou niet ideaal? Hebben sommige medewerkers meer zin in een bepaald stuk fruit? Dan is fruit op maat voor jou een mogelijkheid!

Je kiest zelf welk fruit je wilt, of je laat de keuze aan ons. Bestellingen én facturatie kunnen verdeeld worden per ploeg, afdeling, kantoor, enz. Elke dienst krijgt het juiste aantal geleverd. De levering in verschillende vestigingen van je bedrijf gebeurt op dezelfde dag. Je kunt je pakket samenstellen met de volgende fruitsoorten: appels, peren, bananen, clementines, perziken, nectarines, appelsienen, kiwi’s, enzoverder. Tot slot kan je kiezen voor een wekelijkse, tweewekelijkse of maandelijkse levering.

Contacteer ons voor een offerte op maat!

Omdat wij ervan overtuigd zijn dat jij je tijd nodig hebt voor het runnen van je bedrijf en je je daarom niet kunt bezighouden met het aankopen van fruit. Wij zorgen ervoor dat je fruit geselecteerd en gekocht wordt aan de beste kwaliteit die we bepalen op basis van uitzicht, smaak en houdbaarheid.

Onze zaakvoerder, Karel Paesmans, is een ervaren rot in het vak: "Ondertussen heb ik reeds 30 jaar mijn eigen fruitteeltbedrijf en koop ik al meer dan 10 jaar aan voor Fruitsnacks." Door onze jarenlange ervaring kunnen wij op elk moment het beste fruit, vooral qua smaak aanbieden. We houden daarbij ook steeds rekening met het seizoen en het milieu. We telen onze appels en peren zelf. Deze korte keten verkleint dan ook drastisch onze ecologische voetafdruk.  

Het fruit wordt door onze medewerkers netjes op de door jou gewenste plaats geleverd zodat je hier zelf  geen kostbare tijd aan moet verspillen. Onze leveringen zijn steeds gratis.

Bovendien schommelen de prijzen van het fruit sterk tijdens het jaar. Bij Fruitsnacks blijft de prijs voor je fruit gedurende het hele jaar hetzelfde. Handig voor het opstellen van het budget. Oh ja: sinds 2012 is het aanbieden van vers fruit op de werkvloer zelfs 100% fiscaal aftrekbaar.

Levering

Leveringen vinden steeds plaats op maandag in heel België, Luxemburg, bepaalde regio's in Nederland, Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts in Duitsland. Ook op woensdag leveren we in Limburg, Vlaams-Brabant, Antwerpen, Brussel en Gent.

Je locatie bepaalt wanneer je bestelling bij jou zal toekomen. Natuurlijk spelen ook het verkeer en de weersomstandigheden hierin een grote rol. Indien je je locatie doorgeeft kunnen wij een schatting doen wanneer er bij jou geleverd zal worden. 

Mocht je speciale wensen hebben i.v.m. middagpauzes of speciale openingsuren, gelieve ons dan te contacteren. Wij trachten steeds rekening te houden met jouw voorkeuren!

Mocht er, ondanks onze kwaliteitsprocedures, toch nog een stuk fruit door de mazen van het net glippen, of raakt je fruit beschadigd tijdens het transport, laat ons dit dan zeker weten. Wij zorgen graag voor de best passende oplossing.

Gelieve ons bij klachten via mail op fruit@fruitsnacks.eu te contacteren. Zo kunnen wij je zo snel mogelijk van een antwoord voorzien. Om een zo goed mogelijke oplossing te bieden, vragen wij ook om ons een foto van het beschadigde fruit te bezorgen.

Wij leveren in heel België en Luxemburg. Daarnaast leveren we ook in bepaalde regio's van Nederland en in de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts in Duitsland.

Wil je er zeker van zijn dat we in jouw regio leveren? Dan kan je dit navragen door te mailen naar fruit@fruitsnacks.eu.

Wij leveren om logistieke en organisatorische redenen niet in zorginstellingen, bij particulieren, ziekenhuizen (kamers) en op beursstanden. 

Ons fruit

Een fruitmand kan een week meegaan wanneer deze juist bewaard wordt. Fruit rijpt immers sneller verder in de fruitmand in combinatie met ander fruit. Bananen scheiden bijvoorbeeld ethyleen af die het andere fruit in de fruitmand sneller doet rijpen. De zachte fruitsoorten eet je best als eerste op. Appels, peren en bananen halen makkelijk het einde van de week.

Zet de fruitmand vooral niet in een te warme ruimte en zeker niet op de radiator. Fruit dat niet goed tegen de koude kan (Bananen, kiwi’s en andere exotische vruchten), bewaar je best niet in de koelkast. Al de rest van het fruit uit je fruitmand kan idealiter in de koelkast om het langer te bewaren.

Enkele tips nodig om je fruit wél sneller te laten rijpen? Lees dan hier verder.

Onze appels en peren waarmee we de manden vullen, telen we zelf. Deze zijn dus 100% van Belgische oorsprong en belanden rechtstreeks uit onze boomgaard in de fruitmanden. 

Naast lokaal fruit, houden we ook steeds rekening met het seizoen. Zo zijn er geen clementines in de zomer en geen bessen of kersen in de winter. We verkleinen op die manier onze ecologische voetafdruk en steunen de lokale boeren. 

We werken ten slotte nauw samen met bioboerderij de Wroeter uit Kortessem. Zij richten zich naar mensen die op de gewone arbeidsmarkt moeilijk een plek vinden. Er wordt gekeken naar hun talenten en mogelijkheden, om zo hun zelfwaarde en positie in de samenleving te versterken. Arbeid en zorg op maat staan hier centraal. Met veel liefde en geduld zijn zij dagelijks in de weer om ons wekelijks van het beste biologisch fruit te voorzien. Als leverancier van ons biofruit wint zowel de lokale economie, de gemeenschap én het milieu erbij, want het fruit moet niet ver reizen. Dit kadert dus perfect in onze buy-local visie.

Onze zaakvoerder en fruitteler Karel Paesmans legt je graag uit hoe wij dat doen:

"Met 75 ha aan eigen appel- en perenbomen van verschillende rassen kan ik je het hele jaar door de allerbeste kwaliteit leveren. In ons fruitbedrijf telen we 7 verschillende soorten appels (Jonagold, Jonared, Braeburn, Delbare Estivale, Elstar, Red Prince en Greenstar) en 4 soorten peren (Conférence, Doyenné du Comice, Durondeau en het nieuwe ras Q-Tee). Samen met mijn team pluk ik jaarlijks ongeveer 2.500.000 kg fruit waarvan ik het overgrote deel ook hier ter plaatse bewaar. Zo kan je telkens genieten van Haspengouws fruit uit eigen teelt.

De rest van het fruit dat in je fruitmand belandt, selecteer ik eigenhandig op de vroegmarkt in Brussel. Ik proef en kies op basis van smaak, kwaliteit en seizoensgebondenheid.

In het weekend stelt een vast team, onder leiding van mijn vrouw Heidi, de manden samen. Elke vrucht ondergaat opnieuw twee visuele en manuele controles op uiterlijke kwetsuren. Mocht er ondanks onze kwaliteitsprocedures toch nog een stuk fruit door de mazen van het net glippen, vervangen we dat graag.

Daarnaast houden we van elke fruitproductie drie manden bij als preventieve controle: ééntje staat bij ons op kantoor dus aan omgevingstemperatuur, ééntje staat in onze koelruimte en een derde staat bij een buitendienstmedewerker nadat de mand op maandag het hele logistieke traject heeft meegemaakt.  Als er bij die drie manden zich hetzelfde euvel voordoet bij dezelfde fruitsoort weten we dat we preventief moeten ingrijpen en onze klanten op de hoogte dienen te brengen.  

Fruitsnacks heeft als enige fruitleverancier aan bedrijven de volledige keten in eigen handen: van teelt, bewaring, aankoop en samenstelling van de fruitmanden tot levering. Op deze manier garanderen we de allerbeste kwaliteit!"

Verandering van spijs doet eten. Elke week dezelfde fruitmand op het werk zou immers al snel vervelen. We staan er bij Fruitsnacks op om zoveel mogelijk te variëren. Je kan elke week rekenen op minstens 8 verschillende fruitsoorten afwisselend naargelang het seizoen. Naast de klassiekers zoals appels, peren, bananen, citrusvruchten, druiven en kiwi’s verrassen we je ook met seizoensfruit en exotische soorten zoals lychees, paraguayos, tamarindes, passievruchten, kaki’s, dadels, en nog zoveel meer. In de winter, wanneer het aanbod beperkter is, bieden we je gedroogd fruit aan zoals vijgen, dadels, abrikozen en notenmengelingen.

Wist je trouwens dat er vorig jaar tot 50 verschillende soorten fruit geleverd zijn? Dit naast meer dan 16 verschillende rassen van appels en peren!

Ecologie

We hebben een hele tijd geleden er al aan gedacht om onze dozen en manden te hergebruiken. Dit is uiteraard ecologischer. Maar na advies te hebben ingewonnen bij onder andere het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) heeft men ons dat sterk afgeraden. Dit omwille van voedselveiligheid en hygiëne en daarbij ook het risico op kruiscontaminatie. We hebben dus de keuze van voedselveiligheid laten voorgaan op het ecologische aspect.

We merken bovendien dat onze dozen door hun stevigheid erg geliefd zijn bij onze klanten – dus zijn we wel blij dat minstens een deel ervan een tweede leven krijgen. 

Dezelfde bezwaren gaf FAVV ook over hervulbare verpakkingen – vandaar dat wij de keuze hebben gemaakt voor onze huidige kartonnen verpakking die niet enkel uit gerecycleerd materiaal bestaan maar ook 100% recycleerbaar zijn. 

 

Onze zaakvoerder en fruitteler, Karel Paesmans, legt je dit graag uit: 

"Ik kies in mijn fruitbedrijf voor een milieubewuste fruitteelt. Zo maak ik voor de koeling en sortering van het fruit gebruik van zonnepanelen. Die ecologische lijn trek ik graag door bij Fruitsnacks. Bij de eerste bestelling bezorg ik het fruit in een mand. Volgende leveringen gebeuren in een iets kleinere, gerecycleerde doos. Zo kan je zelf je fruit presenteren in de mand.

Fruitsnacks beschikt over 4 magazijnen in Haasdonk, Rebecq, Roeselare en Reuver die onze klanten uit deze regio’s bevoorraden. We bundelen onze leveringen op maandag en woensdag zodat jouw fruit kan carpoolen met dat van je buren. Zo beperken we de maatschappelijke transportkosten en proberen we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden

Fruit waarvan te veel wordt aangekocht of fruit met een lichte beschadiging schenk ik met liefde aan een goed doel (de lokale voedselbedeling, Sint-Vincentius). Beschadigd fruit schenk ik aan het Natuurhulpcentrum te Opglabbeek voor de dieren. Zo gaat er niets van ons fruit verloren.

Ook engageren we ons in voor Kom Op Tegen Kanker en Make a Wish en werken we nauw samen met de Wroeter voor de productie van onze bio-fruitmanden.

Tot slot is elektronische facturatie voor ons een evidentie!"

We hebben een hele tijd geleden er al aan gedacht om manden te hergebruiken zoals een aantal van onze concullega's doen. Maar zijn daar snel gebotst op een aantal nadelen.

Na advies te hebben ingewonnen bij het FAVV heeft men ons sterk afgeraden om de manden op te halen en te vervangen door een opnieuw gevulde mand. Dit omwille van voedselveiligheid en hygiëne en daarbij ook het risico op kruiscontaminatie. Het kan immers niet de bedoeling zijn dat een mand uit een niet-steriele omgeving plots in een apotheek terecht komt. 

Daarbij mogen we ook het ecologische aspect niet vergeten. Heen- en terugritten om lege manden op te halen willen we ten alle tijde vermijden. Daarom hebben we ervoor gekozen om de eerste levering een mand mee te leveren. De daaropvolgende leveringen gebeuren in Fruitsnacks-dozen zodat je zelf jouw mand kan aanvullen. 

Facturatie en Prijzen

Niet alleen is fruit op het werk gezond, gratis én motiverend voor je werknemers, het is ook nog eens voor 100% fiscaal aftrekbaar! Onze zaakvoerder, Karel Paesmans, heeft er na heel wat lobbywerk persoonlijk voor gezorgd dat fruit op het werk op dit moment volledig fiscaal af te trekken is. Concreet wil dit zeggen dat fruit nu ook wordt gezien als een sociaal voordeel. Net zoals koffie en water, wordt fruit op het werk nu ook niet belast door de overheid. Voordelen voor zowel werkgever als werknemer dus.

De vennootschapsbelasting in België bedraagt op dit moment 25%. Dit wil zeggen dat het sociaal voordeel op jouw fruitmand dus juist 25% op de aankoopprijs bedraagt. We lijsten het hieronder even voor je op.

 

Investering voor belastingen

Volledig aftrekbaar sociaal voordeel

Investering na belastingen

Small Fruit snack (5 kg)

€ 28,75

€ 7,19

€ 21,56

Fruit Fun Pack (8 kg)

€ 35,25

€ 8,81

€ 26,44

Large Fun Pack (10 kg)

€ 40,45

€ 10,11

€ 30,34

 

Wekelijks

Tweewekelijks

Maandelijks

Small Fruit Snack (5kg)

€ 28,75

€ 29,25

€ 30,25

Fruit Fun Pack  (8kg)

€ 35,25

€ 35,75

€ 36,75

Large Fun Pack (10kg)

€ 40,45

€ 40,95

€ 41,95

Indien er wekelijks of tweewekelijks besteld wordt, zijn de fruitmanden goedkoper. Dit omdat onze logistiek dan vergemakkelijkt wordt en wij een vaste route kunnen aanhouden.

Fruit op het werk is bovendien ook 100% fiscaal aftrekbaar. Hierdoor is de fruitmand op het werk nog voordeliger.

 

Geschenkmanden (inclusief kaartje en folie):

Wens je een relatie te bedanken voor een fijne samenwerking, een zieke werknemer oppeppen met wat vitamientjes of uw personeel eenmalig verrassen met een extraatje? Dan zijn er voor jou de heerlijke geschenkmanden!

Vraag de prijs voor jouw geschenkmand aan via een offerte. Je kiest van een van onze fruitmanden en bepaalt zelf welke streekproducten je eraan toevoegt.

Alle prijzen worden getoond inclusief verzendingskosten (in BeLux), exclusief BTW en accijnzen (waar nodig). Alle prijzen worden getoond en gefactureerd in euro.

Indien je geïnteresseerd bent in grotere hoeveelheden van een bepaald product of een grotere levering voor eenzelfde locatie, contacteer ons dan voor een offerte op maat.

Bij Fruitsnacks werken we niet met contracten: we willen zo flexibel mogelijk zijn naar onze klanten toe.

Mocht je ooit je fruitbestelling willen annuleren of aanpassen, dan vragen we enkel om ons daarvan op de hoogte te brengen voor donderdag 12 uur indien je de week erna een levering verwacht. Voor de soepleveringen vragen we om voor dinsdag 12 uur wijzigingen door te geven. Ook volumes of de leverfrequentie aanpassen in vakantieperiodes is geen enkel probleem.

De facturatie gebeurt steeds maandelijks op het einde van de maand, en dit per post of elektronisch. Om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden, hebben we natuurlijk een voorkeur voor elektronisch. De betalingsvoorwaarden worden op de factuur vermeld.

De prijzen op de fruitmarkt schommelen sterk gedurende het jaar. Maar daar merk je als klant gelukkig niets van. Bij Fruitsnacks blijft de prijs voor jouw fruitmand het hele jaar dezelfde. Handig bij het opstellen van je budget!

Tevreden fruiteters