Veelgestelde vragen

Algemeen

Dan zijn er voor jou twee opties: onze fruitmanden of fruit to go (stukfruit/fruit op maat). Allereerst gaan we kijken naar het aantal personen dat fruit zal consumeren. Dan maak je zelf de keuze uit de verschillende opties en combinaties. Wil je graag bepaalde soorten fruit of eerder een hele mand vol variatie?

Fruitmanden:

5 à 6 personen:

 • Om 5 à 6 personen gedurende 1 week van fruit te voorzien (± 1 stuk per dag per persoon), rekenen we op 5 kg fruit (± 30 stuks).
 • We voorzien wekelijks 8 soorten van het beste fruit, wisselend van seizoen tot seizoen.
 • Small Fruit Snack

8 à 10 personen:

 • Om 8 à 10 personen gedurende 1 week van fruit te voorzien  (± 1 stuk per dag per persoon), rekenen we op 8 kg fruit (± 55 stuks).
 • We voorzien wekelijks 8 soorten van het beste fruit, wisselend van seizoen tot seizoen.
 • Fruit Fun Pack

12 à 13 personen:

 • Om 12 à 13 personen gedurende 1 week van fruit te voorzien  (± 1 stuk per dag per persoon), rekenen we op 10 kg fruit (± 65 stuks).
 • We voorzien wekelijks 8 soorten van het beste fruit, wisselend van seizoen tot seizoen.
 • Large Fun Pack

Zijn jullie met meer dan 15 medewerkers? Dan kunnen er steeds combinaties gemaakt worden van de manden onderling.

Bijvoorbeeld: een bedrijf met 20 medewerkers kan best opteren voor 1 Large Fun Pack en 1 Small Fruit Snack.

Bestel jouw fruitmand hier!

 

Fruit to go:

Werk je in een grotere onderneming? Is een gevarieerde fruitmand voor jou niet ideaal? Hebben sommige medewerkers meer zin in een bepaald stuk fruit? Dan is fruit op maat voor jou een mogelijkheid!

Je kiest zelf welk fruit je wilt, of je laat de keuze aan ons. Bestellingen én facturatie kunnen verdeeld worden per ploeg, afdeling, kantoor, enz. Elke dienst krijgt het juiste aantal geleverd. De levering in verschillende vestigingen van je bedrijf gebeurt op dezelfde dag. Je kunt je pakket samenstellen met de volgende fruitsoorten: appels, peren, bananen, clementines, perziken, nectarines, appelsienen, kiwi’s, enzoverder. Tot slot kan je kiezen voor een wekelijkse, tweewekelijkse of maandelijkse levering.

Contacteer ons voor een offerte op maat!

Een fruitmand kan een week meegaan wanneer deze juist bewaard wordt. Fruit rijpt immers sneller verder in de fruitmand in combinatie met ander fruit. Bananen scheiden bijvoorbeeld ethyleen af die het andere fruit in de fruitmand sneller doet rijpen. De zachte fruitsoorten eet je best als eerste op. Appels, peren en bananen halen makkelijk het einde van de week.

Zet de fruitmand vooral niet in een te warme ruimte en zeker niet op de radiator. Fruit dat niet goed tegen de koude kan (Bananen, kiwi’s en andere exotische vruchten), bewaar je best niet in de koelkast. Al de rest van het fruit uit je fruitmand kan idealiter in de koelkast om het langer te bewaren.

Enkele tips nodig om je fruit wél sneller te laten rijpen? Lees dan hier verder.

Levering

Leveringen vinden steeds plaats op maandag in heel België en Luxemburg. Ook woensdag leveren we in Limburg, Vlaams-Brabant, Antwerpen, Brussel en Gent.

Je locatie bepaalt wanneer je bestelling bij jou zal toekomen. Natuurlijk spelen ook het verkeer en de weersomstandigheden hierin een grote rol. Indien je je locatie doorgeeft kunnen wij een schatting doen wanneer er bij jou geleverd zal worden. 

Mocht je speciale wensen hebben i.v.m. middagpauzes of speciale openingsuren, gelieve ons dan te contacteren. Wij trachten steeds rekening te houden met jouw voorkeuren!

Mocht er, ondanks onze kwaliteitsprocedures, toch nog een stuk fruit door de mazen van het net glippen, of raakt je fruit beschadigd tijdens het transport, laat ons dit dan zeker weten. Wij zorgen graag voor de best passende oplossing.

Gelieve ons bij klachten via mail op fruit@fruitsnacks.be te contacteren. Zo kunnen wij je zo snel mogelijk van een antwoord voorzien. Om een zo goed mogelijke oplossing te bieden, vragen wij ook om ons een foto van het beschadigde fruit te bezorgen.

Wij leveren om logistieke en organisatorische redenen niet in zorginstellingen, bij particulieren, ziekenhuizen, jeugdkampen, op beursstanden,…

Facturatie en Prijzen

Niet alleen is fruit op het werk gezond, gratis én motiverend voor je werknemers, het is ook nog eens voor 100% fiscaal aftrekbaar! Onze zaakvoerder, Karel Paesmans, heeft er na heel wat lobbywerk persoonlijk voor gezorgd dat fruit op het werk op dit moment volledig fiscaal af te trekken is. Concreet wil dit zeggen dat fruit nu ook wordt gezien als een sociaal voordeel. Net zoals koffie en water, wordt fruit op het werk nu ook niet belast door de overheid. Voordelen voor zowel werkgever als werknemer dus.

De vennootschapsbelasting in België bedraagt op dit moment 29%. Dit wil zeggen dat het sociaal voordeel op jouw fruitmand dus juist 29% op de aankoopprijs bedraagt. We lijsten het hieronder even voor je op.

 

Kost voor belastingen

Sociaal voordeel

Kost na belastingen

Small Fruit snack (5 kg)

€ 25,45

€ 7,38

€ 18,07

Fruit Fun Pack (8 kg)

€ 31,45

€ 9,12

€ 22,33

Large Fun Pack (10 kg)

€ 36,45

€ 10,57

€ 25,88

Indien er wekelijks of tweewekelijks besteld wordt, zijn de fruitmanden goedkoper. Dit omdat onze logistiek dan vergemakkelijkt wordt en wij een vaste route kunnen aanhouden.

Standaard manden:

 

Wekelijks

Tweewekelijks

Maandelijks

Small Fruit Snack (5kg)

€ 25,45

€ 25,95

€ 27,95

Fruit Fun Pack  (8kg)

€ 31,45

€ 31,95

€ 32,95

Large Fun Pack (10kg)

€ 36,45

€ 36,95

€ 37,95

 

Geschenkmanden (inclusief kaartje en folie):

Bent u minstens 3 maanden klant en wenst u een relatie te bedanken voor een fijne samenwerking, een zieke werknemer oppeppen met wat vitamientjes of uw personeel eenmalig verrassen met een extraatje? Dan zijn er voor jou de heerlijke geschenkmanden!

 • Streekproductenmand - € 49,95
 • Fruit For Business - € 56,95
 • Seprosa® Verwenmand - € 61,95
 • Family Cadeaumand 5 kg - € 41,95
 • Family Cadeaumand XL 8 kg - € 46,95

Alle prijzen worden getoond inclusief verzendingskosten (in BeLux), exclusief BTW en accijnzen (waar nodig). Alle prijzen worden getoond en gefactureerd in euro.

Indien je geïnteresseerd bent in grotere hoeveelheden van een bepaald product of een grotere levering voor eenzelfde locatie, contacteer ons dan voor een offerte op maat.

Bij Fruitsnacks werken we niet met contracten: we willen zo flexibel mogelijk zijn naar onze klanten toe.

Mocht je ooit je bestelling willen annuleren of aanpassen dan vragen we enkel om ons daarvan op de hoogte te brengen vóór donderdag 12u indien je de week erna een levering verwacht. Ook volumes of leverfrequentie aanpassen in vakantieperiodes is geen enkel probleem.

De facturatie gebeurt steeds maandelijks op het einde van de maand, en dit per post of elektronisch. Om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden, hebben we natuurlijk een voorkeur voor elektronisch. De betalingsvoorwaarden worden op de factuur vermeld. Voor facturatie per post rekenen wij een administratieve kost van 2 euro per factuur.

Tevreden fruiteters