100% fiscaal aftrekbaar!

Fruit niet alleen gezond voor je werknemers, maar ook voor je boekhouding! Ons opperhoofd Karel Paesmans heeft er na heel wat lobbywerk persoonlijk voor gezorgd! Concreet wil dit zeggen dat fruit nu ook wordt beschouwd als een sociaal voordeel (net zoals het aanbieden van koffie of water op het werk). De overheid belast dit sociale voordeel dus ook niet. Meer nog: als werkgever mag je de kost van fruit op het werk aftrekken van de belastbare winst en als werknemer moet je geen eurocent betalen voor het fruit dat je opeet!

Dit is in te brengen bij: diverse personeelskosten (sociale voordelen) Post 623

   Kost voor belastingen  Sociaal voordeel 

 Kosten na belastingen

 Small Fruit Snack (5 kg)   € 24,95   € 8,49   € 16,46
 Fruit Fun Pack (8 kg)   € 30,95   € 10,52   € 20,43
 Large Fun Pack (10 kg)   € 35,95   € 12,22   € 23,73
 Small Bio (5 kg)   € 35,95   € 12,22   € 23,73
 Bio Fun Pack (8 kg)   € 41,95   € 14,26   € 27,69

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fruitbedrijven en werknemers plukken vruchten van parlementair initiatief
Fruitverbruik in bedrijven wordt fiscaal interessant
Minister-President Kris Peeters wil het fruitverbruik in bedrijven fiscaal aftrekbaar maken. Dat antwoordde hij op een vraag van Veerle Heeren ter zake, die er kwam op voorstel van Voka – Kamer van Koophandel Limburg. Geestelijke vader en @hoc-lid Karel Paesmans (Fruitsnacks) vindt de maatregel een duw in de rug voor gezonde werknemers en fruitbedrijven.
Fruitconsumptie is gezond en helpt het ziekteverzuim terug te dringen. In Nederland weten ze dat al en daarom is er een fiscale aftrek voorzien voor de kosten van het verstrekken van gratis fruit aan de werkgevers tijdens de kantooruren.
Veerle Heeren vroeg aan de bevoegde minister in Vlaanderen Kris Peeters of eenzelfde fiscale aftrekbaarheid ook bij ons kan overwogen worden. In ons land eet 62% van de bevolking dagelijks verse groenten. Slechts 35% neemt ook een dagelijkse portie vers fruit.
Vandaag de dag is er al een fiscale aftrek voor gratis verstrekte soep, koffie, water, frisdrank en bier (!) in bedrijven. Ook fruit zou nu aan dit lijstje toegevoegd worden.
Minister President Peeters zal daarom aan federaal minister van financiën Vanackere vragen om een dergelijke maatregel te laten goedkeuren.

Karel Paesmans van Fruitsnacks, geestelijke vader van het voorstel en lid van @hoc is tevreden: “Deze fiscale aftrek heeft een dubbel voordeel. Enerzijds kan het de fruitconsumptie in onze bedrijven serieus opdrijven. Dat is goed nieuws voor de gezondheid van de werknemers. En gezonde werknemers zijn op hun beurt minder afwezig en tonen zich productiever. Anderzijds zal een verhoogde fruitconsumptie natuurlijk positieve gevolgen hebben voor de fruitsector, zowel in Zuid-Limburg als elders.”

Bron: Bedrijvig Limburg, juni 2012