Tips om meer fruit te eten

Tips om meer fruit te eten

Het is aangeraden om per dag 2 stukken fruit te eten (Gezond Leven, 2022). Dat komt neer op zo’n 250 gram. Toch slaag je er soms niet in om die dagelijks aanbevolen hoeveelheid fruit te eten. Wij geven je hier tips en tricks om meer fruit te eten!

Hoe je meer fruit kan eten doorheen de dag

Plan wanneer je fruit eet en maak er een gewoonte van! Fruit past eigenlijk bij elke maaltijd doorheen de dag, dus de keuze is aan jou. Zo kan je dus makkelijk meer fruit eten, zonder veel extra moeite!

  1. Fruit bij het ontbijt: lekker bij yoghurt of cornflakes!
  2. Fruit als snack tijdens een korte pauze. Kies hier een stuk fruit dat je snel en makkelijk kan eten zoals een banaan. Heb je meer tijd? Daag jezelf uit en probeer een nieuwe fruitsoort uit!
  3. Fruit bij je lunch of middagmaaltijd. Fruit kan je perfect integreren bij je lunch of warme middagmaaltijd. Zoek inspiratie in een van de vele recepten of kies voor een klassieker zoals appelmoes. Ook een frisse fruitsalade is een echte aanrader als lunch.
  4. Een fruitige pauze in de namiddag
  5. Fruit bij het avondeten

Haal de chef in jezelf naar boven

Fruit kan je in allerlei overheerlijke gerechten verwerken! Haal dus de chef in jezelf naar boven, neem eens een kijkje tussen onze recepten, haal een kookboek uit je kast of zoek online een recept met je favoriete fruitsoorten. Verras jezelf met de meest originele smaken. Probeer vaak nieuwe recepten uit en voor je het weet eet je dus meer fruit!  Van voorgerechtjes tot desserts, fruit kan je overal in verwerken. En ze zorgen voor de mooiste plaatjes, neem maar eens een kijkje op Instagram. Wij nemen alvast graag een kijkje op de accounts van: healthyfoodblogger.nele, kokerellen en cookalotbycharlot voor lekkere receptjes!

Fruit hebben doet ook meer eten

Zorg ervoor dat er steeds fruit ter beschikking is, zowel thuis als op het werk. Een gezonde werkgever, die voorziet een verse fruitmand voor zijn medewerkers. Staat er al een fruitmand van Fruitsnacks bij jou op het werk? Een fruitmand vol vers fruit in de buurt hebben staan, dat doet ook zin krijgen in fruit! Deze tip kan je natuurlijk ook thuis toepassen. Voor je het weet grijp je vaker naar het fruit en eet je in een mum van tijd minstens 2 stukken fruit per dag.

Ontdek nieuwe smaken en probeer een andere fruitsoort uit

Maak van je dagelijkse fruitmomentjes een uitdaging en ontdek nieuwe smaken door steeds naar een andere fruitsoort te grijpen. Nu zal je misschien denken, maar welke fruitsoort moet ik dan kiezen? Wel in de fruitmanden van Fruitsnacks voorzien we wekelijks acht verschillende fruitsoorten! In totaal bieden wij tot 50 verschillende fruitsoorten aan. Ken jij al de carambola, kiwibes, kaki, paraguaya, physalis en ramboetan al? Deze ontdekking van smaken zal ervoor zorgen dat je meer fruitsoorten leert kennen en maakt het makkelijker om meer fruit te eten, want je ontdekt steeds iets nieuws.

Kies voor variatie dankzij seizoensgebonden fruit

Ook seizoensgebonden fruit is een echte aanrader om voor meer afwisseling te zorgen. Elk seizoen is er wel een andere fruitsoort die die periode op zijn beste is. Geef nu zelf toe: wie geniet er niet van een lekkere aardbei in het topseizoen tussen mei en augustus? Zo zijn er nog genoeg voorbeelden van fruitsoorten die een bepaalde periode overheerlijk zijn! Onweerstaanbaar om dan niet meer fruit te gaan eten!

Eet fruit op het werk!

Fruit op het werk is 100% fiscaal aftrekbaar en het zorgt voor gezonde en gemotiveerde medewerkers. Enkel voordelen voor de werkgever én de werknemer! Je spendeert veel tijd op het werk en dankzij een fruitmand op het werk kan je dus ook tijdens je pauze op het werk genieten van die dosis vitaminen. Eet een stuk fruit tijdens de pauze op het werk en je zal zien dat je op een week tijd meteen meer fruit hebt gegeten.

Eet meer fruit dankzij een fruitmand op het werk! image icon

Eet meer fruit dankzij een fruitmand op het werk!

Een fruitmand op het werk, doet ook meer fruit eten. Heb jij nog geen fruitmand op kantoor? Probeer het dan eens uit met onze gratis* proefkorf! Hopelijk mogen wij binnenkort een fruitmandje bij jou op kantoor komen leveren!

Delen

Tevreden fruiteters