Terug naar overzicht

Paraguaya

De paraquaya of platte perzik is het kleine broertje van de ronde perzik. Deze fruitsoorten hebben dan ook veel met elkaar gemeen. Al kan wel gezegd worden dat de paraquaya veel zoeter is en de schil iets gladder. De platte perzik is geel en rood van kleur aan de buitenkant en lichtgeel tot wit aan de binnenkant.

Platte perziken worden van het begin van de lente tot de zomer geoogst en zijn deze tijd van het jaar dus in jullie fruitmanden terug te vinden. De schil van de platte perzik is makkelijk te verwijderen en is dus ideaal om te verwerken in fruitsalades. Door zijn platte vorm en vast vruchtvlees is hij ook perfect als werksnack. De paraguaya is niet voor niks ook ons favoriete werkfruit in de zomer!

Ware energieboost

  • Net zoals de gewone perzik, bevat de paraguaya veel kalium en vezels.
  • Kalium helpt het lichaam de vochtbalans te regelen en heeft een zenuwprikkelende werking. Deze vrucht zorgt dus voor een ware energieboost om die lange vergaderingen door te komen

Oorsprong

  • De paraguaya komt oorspronkelijk uit China. In de 16de eeuw werd de vrucht geïntroduceerd in het westen. Omdat de platte perzik, net zoals de ronde perzik, een zeer zacht klimaat nodig heeft om te kunnen groeien, wordt hij vooral in Spanje geteeld.

Wist je dat…

… de paraguaya naast de platte perzik of wilde perzik ook wel donut perzik, paraguayo, UFO perzik, pompoenperzik, bagel perzik of pita perzik genoemd wordt?

Ook een gezonde snack op het werk? Probeer het uit met een proefkorf! image icon

Ook een gezonde snack op het werk? Probeer het uit met een proefkorf!

  • 5, 8 of 10 kg fruit
  • Fruit voor 1 week
  • 8 soorten van het beste fruit
  • Beslis erna pas of je verder gaat

Tevreden fruiteters