Smoothie van kiwi en banaan

Smoothie van kiwi en banaan

Tijd voor een nieuw recept! Vandaag delen wij hoe je een smoothie van kiwi en banaan maakt! Snel, lekker en gezond! Kiwi’s bevatten namelijk veel vitamine C, wat bijvoorbeeld bijdraagt aan een sterker immuunsysteem en een mooie huid. Banaan bevat dan weer veel vitamine B6, wat goed is voor de weerstand en spijsvertering. Meer weten over deze fruitsoorten? Lees dan zeker verder op onze pagina’s over de banaan en kiwi! Liever meteen aan de slag om daarna te genieten van de smoothie? Ontdek dan hieronder ons recept.

Ingrediënten voor 2 à 3 glazen

Benodigdheden

  • Blender: controleer of jouw blender bevroren fruit kan verwerken!

Bereiding

  1. Haal de schil van de banaan en snijd deze in stukjes.
  2. Neem een bord en leg de stukjes banaan er gespreid op.
  3. Vries dit in voor minstens 2 uur
  4. Werk je liever met banaan die niet is ingevroren? Dat kan ook! Een frisse smoothie kan je ook bekomen door nog wat ijsblokjes toe te voegen op het einde.
  5. Schil de twee kiwi’s en snijd deze in plakjes of blokjes.
  6. Ontpit de avocado door deze doormidden te snijden en de pit te verwijderen met een lepel. Gebruik daarna de lepel om het vruchtvlees uit de schil te halen. Snijd het vruchtvlees van de avocado in stukjes.
  7. Doe nu alle ingrediënten in de blender: de bananen, kiwi’s, avocado, melk en yoghurt. Mix tot je een smeuïg geheel bekomt.
  8. Maak je smoothie extra feestelijk en voeg een schijfje kiwi toe aan de binnenzijde van het glas voordat je het vult met de smoothie.
  9. Smullen maar!

Heb je ons recept uitgeprobeerd? Aarzel dan zeker niet om het resultaat met ons te delen via onze sociale media, tag Fruitsnacks en gebruik de hashtag #Fruitsnacks.

Delen

Tevreden fruiteters