Wat is het verschil tussen een perzik en een nectarine?

Wat is het verschil tussen een perzik en een nectarine?

Nectarines met perziken vergelijken? Wel, wij doen dat hier maar al te graag. Nectarines en perziken zijn immers ons favoriete lentefruit. Vanaf maart maken de kaki’s en de mandarijnen in onze fruitmanden graag plaats voor deze twee. 

Je vraagt je waarschijnlijk af wat nu juist het verschil is tussen deze fruitsoorten? Eigenlijk is het verschil niet zo groot. Deze steenvruchten hebben nagenoeg dezelfde eigenschappen met uitzondering van de schil. Het zachte aaibare schilletje van de perzik is eetbaar, maar niet iedereen vindt dat even aantrekkelijk. Wel, hiervoor vond de natuur zelf een oplossing!

Wat is het verschil?

De nectarine is namelijk ontstaan als mutatie van de perzik. Er is dus geen sprake van manipulatie, maar van een spontaan opgetreden variant. Met een zeer geslaagd resultaat! De schil van een nectarine is mooi glad en de vrucht is minder kwetsbaar dan een perzik. Rijpe nectarines smaken net zo zoet als een perzik. Door de voordelen van de gladde huid en de verminderde kwetsbaarheid neemt de nectarine langzaam maar zeker de plaats in van de perzik bij vele mensen. Maar niet bij ons! Wij vinden de perzik net zo lekker als de nectarine.

Zijn ze even gezond?

En net zo gezond. Omdat perziken veel ijzer en vitamine K bevatten hebben ze een goede invloed op de gezondheid van het hart. Net zoals nectarines vind je in perziken veel vitamine C. Vitamine C heeft een functie als antioxidant in het lichaam en is nodig voor de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer en het in stand houden van de weerstand. Ook bevatten perziken en nectarines veel Kalium, dit zorgt voor een rustgevend gevoel en een vermindering van stress. Ideaal als tussendoortje op het werk dus!

Is er bij jou al fruit op het werk? image icon

Is er bij jou al fruit op het werk?

Dit lekkere tussendoortje bij jou op het werk geleverd? Dat kan! Probeer onze proefkorf en doe zelf de test. 

Fruitsnacks levert wekelijks fruit op het werk bij meer dan 2500 bedrijven en is de N°1 fruitleverancier in België. 

Delen

Tevreden fruiteters