Nieuwe scheut aan de Fruitsnacks-boom!

Nieuwe scheut aan de Fruitsnacks-boom!

Sinds enkele maanden mochten we nog een nieuw lid verwelkomen in onze Fruitsnacks-familie! Roel Paesmans kwam met veel enthousiasme ons team vervoegen, al zagen zijn eerste maanden er met de komst van de Coronacrisis ietsje anders uit dan gehoopt. Toch heeft hij zich meteen gesmeten en gaat hij volledig voor de allerbeste klantervaring. Welkom Roel! 

Mag ik me even voorstellen?

Hey Fruitsnackers!

Mijn naam is Roel Paesmans, zoals mijn naam al doet vermoeden de zoon van Karel en Heidi. 26 jaar geleden ter wereld gekomen tussen de fruitbomen. Neen, niet letterlijk.. :P

Ik ben trots om te zeggen dat ik mee in de sterke zaak stap die mijn ouders samen met hun team hebben uitgebouwd. De taken die ik op mij zal nemen zijn vooral gerelateerd aan de logistieke, financiële en operationele werking. Daarnaast zal ik ook verantwoordelijk zijn voor HRM.

Back to the roots

Na een tijdje in Antwerpen te hebben gewoond, keer ik nu terug naar de omgeving die ik het best ken en waar ik zo graag vertoef. Als zoon van ben ik letterlijk tussen de boomgaard opgegroeid en kreeg ik het boerenleven met de fruitpaplepel ingegeven. Zo heb ik als jonge snaak al serieus mijn peren gezien tijdens vakantie- en weekendwerk.

Goesting!

Ik kom uit een echt ondernemersnest en omdat de appel niet ver van de boom valt, begon het bij mij ook stillaan te kriebelen. Ik kijk er enorm naar uit me aan te sluiten bij een geweldig dynamisch team met een echte ‘gaan-met-die-banaan’-mentaliteit en het levenswerk van mijn ouders verder helpen uit te bouwen!

Wat vind je het leukst aan Fruitsnacks?

Fruitsnacks is een écht familiebedrijf en zo voelt het ook aan binnen het team. Ik heb altijd in een corporate omgeving gewerkt en dat verschil merk je hier duidelijk. Alles is hier goed op elkaar afgestemd en ligt dicht bij elkaar. Zo kan ik steeds rekenen op de steun van mijn ouders aan de ene kant en van het team aan de andere kant. Een echte Fruitsnacks-familie!

Wat is nu echt kenmerkend/karakteristiek voor Fruitsnacks? Wat onderscheidt Fruitsnacks?

Dat we zelf fruittelers zijn. Mijn ouders zijn in 2005 als eerste begonnen met het fruit leveren op het werk omdat ze een nieuwe bestemming zochten voor hun fruit. Zo konden ze blijven waken over de kwaliteit binnen de hele keten en kunnen ze terecht fier zijn op het product dat ze afleveren aan de eindklant. Dit is anders bij het leveren aan de veiling en je fruit dan achteraf in de supermarkt zien liggen aan een kwaliteit die nog niet in de buurt komt. Die vakkennis en het meedenken aan het verhaal van de boer, dat is wat Fruitsnacks echt onderscheidt.

Op welke punten wil je nog meer de nadruk leggen?

Ik heb het geluk terecht te komen in een goed draaiend bedrijf met zeer ambitieus team. Wat ik zou willen toevoegen? Iets meer structuur en een meer onderbouwd beslissingsproces. Door mijn financiële achtergrond staaf ik mijn buikgevoel met cijfers en dit wil ik hier ook doortrekken. In mijn vorige job heb ik goed kunnen waarnemen hoe een structurering met behulp van bijvoorbeeld een ERP-systeem plaatsvindt. Op 15 jaar tijd is het bedrijf immers heel erg gegroeid. Daar wil ik nu helpen aan het leggen van een operationele fundering om nog verder te groeien.

Waar zou je willen staan over 5 jaar?

Ik ben pas terug naar Haspengouw verhuisd vanuit Antwerpen waartussen ook nog een jaartje Londen zat. Hier willen mijn vriendin en ik ons graag settelen en ons leven op persoonlijk vlak uitbouwen. Professioneel wil ik meer verantwoordelijkheid opnemen zodat mijn ouders het iets rustiger aan kunnen doen en zich meer kunnen focussen op het fruit telen, verduurzamen en het fruitbedrijf klaar maken voor de toekomst. Ik wil me in de toekomst ook vooral focussen op groei, zowel nationaal als internationaal.

Wat doe je wanneer je niet tussen het fruit zit?

In mijn vrije tijd probeer ik veel te sporten, zo ga ik wel eens joggen of fitnessen en maken we met mijn ‘liefhebbers’-voetbalploeg wekelijks appelmoes van onze tegenstanders. Daarnaast ben ik een enorme natuurliefhebber en trek ik graag op avontuur in onze boomgaard. Dat we met Fruitsnacks zo milieuvriendelijk proberen telen ligt me dan ook na aan mijn klokhuis!

Wat is je lievelingsfruitsoort en waarom?

Dat moet ik toch wel de Conférence peer zeggen. Ik ben opgegroeid tussen de perenbomen waar ik nu nog steeds vaak tussen te vinden ben. Zo’n lekkere peer rechtstreeks van de boom, dat kan echt smaken in de zomer én je kan er goeie perenjenever van maken!

Delen

Tevreden fruiteters