Terug naar overzicht

Nectarine

Consumptie

  • Een nectarine is een steenvrucht die is ontstaan als mutatie van de perzik. Er is dus geen sprake van manipulatie, maar van een spontaan opgetreden variant in het genetische erfgoed. Met een zeer geslaagd resultaat!
  • De schil van een nectarine is namelijk mooi glad en de vrucht is minder kwetsbaar dan een perzik. Hierdoor kunnen nectarines als een appel worden gegeten, zowel met als zonder schil.
  • Rijpe nectarines smaken net zo zoet als een perzik. Door de voordelen van de gladde huid en de verminderde kwetsbaarheid neemt de nectarine langzaam maar zeker de plaats in van de perzik.
  • Nectarines moeten altijd rijp geplukt worden. Ze rijpen niet goed nadat ze zijn geplukt.
  • Je kunt nectarine voor 1 tot 3 dagen bewaren, maar wees voorzichtig, één zachte plek en de nectarine zal rotten.

Teelt

De laatste jaren zien we dat de nectarine langzaam maar zeker de plaats inneemt van de perzik. De belangrijkste aanvoer van nectarines en perziken vindt plaats in de periode mei-september. Italië is dan een belangrijk aanvoerland. Vanaf januari tot en met maart komen de vruchten uit Chili.

Qua groeiwijze, teelteigenschappen en vatbaarheid voor ziekten en plagen komt de nectarine overeen met de perzik. Ook bij de nectarine bestaan er rassen met wit vruchtvlees of met geel vruchtvlees. De vruchten van de meeste nectarinerassen zijn iets kleiner dan die van veel perzikrassen.

Probeer het zelf eens! image icon

Probeer het zelf eens!

  • 8kg fruit
  • Voor 8 á 10 personen
  • Fruit voor 1 week
  • 8 soorten van het beste fruit

Tevreden fruiteters