Bye, bye fruitvliegjes! Zo maak je zelf een fruitvliegenval.

Bye, bye fruitvliegjes! Zo maak je zelf een fruitvliegenval.

Het is weer zomer, dus zijn de fruitvliegjes weer daar. De kleine en irritante vliegjes die je fruit, maar ook ander eten komen terroriseren. Groot nadeel naast het feit dat ze best irritant zijn, is natuurlijk dat ze ervoor zorgen dat je fruit sneller slecht wordt. Eens je fruitvliegjes hebt, zorgen ze voor nog heel wat nakomelingen en zit je voor je het weet met nog meer fruitvliegjes… Gelukkig bestaan er een aantal manieren om zelf een fruitvliegenval te maken.

Fruitvliegjes komen naar fruit toe

Fruitvliegjes komen af op rijpend fruit, ander voedsel en afvalresten. Om deze irritante beestjes in de val te lokken, gebruik je iets waarvan je weet dat het ze zal aantrekken: in dit geval, fruit! Komen jij en je collega’s ook af op al dat lekkere fruit?

Neem een kommetje en leg er een stukje fruit in. Dek het schaaltje af met plasticfolie en prik een klein gaatje in het midden. De fruitvliegjes zullen een weg proberen te vinden door het kleine gaatje naar het fruit. Een weg naar buiten vinden is voor hen niet mogelijk en zo blijft de rest van je eten gespaard.

 

Bron: Libelle

Handige middeltjes uit de keuken

Voor de volgende fruitvliegenval heb je azijn en afwasmiddel nodig. Neem een kom en doe er wat azijn en afwasmiddel in. De fruitvliegen, die komen af op de azijn. Door in aanraking te komen met het afwasmiddel overleven de fruitvliegjes het niet. Tip: appelazijn is zelfs nog aantrekkelijker voor de fruitvliegjes! Doe je liever geen vlieg kwaad? Leg dan een aantal uienschillen in de kom zodat ze niet verdrinken. Heb je de fruitvliegjes gevangen? Dan kan je ze nadien buiten vrijlaten.

Ook de techniek met het kommetje en de plasticfolie kan je toepassen met azijn. In plaats van een stukje fruit, giet je gewoon een laagje azijn in een kom.

Bronnen: Libelle blog helping - aroma lifestyle

Een feestje voor fruitvliegjes met een vleugje alcohol

Ja, fruitvliegjes zijn fan van een feestje! Heb je nog een beetje rode wijn of bier in huis, dan kan je dus ook een kommetje vullen met een van deze drankjes. Daar doe je dan opnieuw plasticfolie over, waar je een gaatje in maakt. Ze komen af op de geur van de alcohol en kunnen niet meer ontsnappen.

Bron: blog helping

Geef ze banaan en laat ze gaan

Bij de volgende methode kan je opnieuw fruitvliegjes vangen zonder dat ze verdrinken. Neem een lege confituurpot of in een glas en plaats er een stukje banaan of bananenschil in. Maak een trechter van papier en plaats deze bovenaan in het glas. Dit principe lijkt dus op de truc met de plasticfolie, maar de trechter is nog een andere manier om uit te proberen als je net geen folie in huis hebt. Heb je de fruitvliegjes gevangen? Laat ze dan vrij in de natuur.

 

Bron: Nieuwsblad

Toch maar gewoon genieten van dat fruit op het werk? image icon

Toch maar gewoon genieten van dat fruit op het werk?

Probeer het uit met een eerste proefkorf! Ga je verder met een abonnement, dan is deze volledig gratis!

Delen

Tevreden fruiteters