Bouwen aan gezonde medewerkers: veiligheid en welzijn op het werk gaan hand in hand

Bouwen aan gezonde medewerkers: veiligheid en welzijn op het werk gaan hand in hand

Werkgevers in de bouwsector, zoals Aertssen Group, stellen de veiligheid van hun medewerkers voorop. Het gezondheids- en welzijnsbeleid van dit bedrijf houdt veel meer in dan veiligheidsmaatregelen. Bij Aertssen Group kiezen ze ervoor om volop in te zetten op het fysieke en mentale welzijn van hun medewerkers. Hoe ze dat doen, lees je in deze Fruit Talk!

Over Aertssen Group

Aertssen Group is een internationaal familiebedrijf gespecialiseerd in bouw- en infrastructuurwerken, kraanverhuur, transportactiviteiten, logistieke dienstverlening, groene energie en vastgoedontwikkeling. Aertssen Group is wereldwijd actief in meer dan 25 landen. Met meer dan 1800 gemotiveerde medewerkers, een uitgebreide ervaring en een hoogtechnologisch machinepark brengt het familiebedrijf elk complex project tot een goed einde. Aertssen Group kiest voor een continue investering in zijn mensen en zijn machines. Kortom: People, Power and Passion to build on!

Veilig en gezond werken

In de bouwsector is veiligheid natuurlijk een cruciaal aspect waarmee rekening gehouden moet worden. Medewerkers die veilig hun werk moeten kunnen uitvoeren, dat is de basis van alles. Ook bij Aertssen Group ligt de focus op veiligheid. Dat begrip zien ze heel ruim, want ook gezondheid en welzijn is daar een deelaspect van. “Het is belangrijk dat mensen zich goed in hun vel voelen. Dit is één van onze kernwaarden”, vertelt Caroline Cambré, QESH Manager. De baseline van Aertssen Group toont aan dat ze veel belang hechten aan hun mensen. ‘People, Power and Passion to build on!’. Hun medewerkers geven elke dag het allerbeste van zichzelf om te kunnen bouwen aan de mooiste projecten. Daarom zetten ze zowel in op het verbeteren van het fysieke als mentale welzijn van hun medewerkers.

Een gezonde werkplek met gezonde snacks

Zoals we vaker horen, startte ook Aertssen Group met het voorzien van gezonde snacks aan hun medewerkers. Tussen die gezonde snacks, staat natuurlijk ook de fruitmand van Fruitsnacks. “Onze werknemers hebben met de fruitmand steeds toegang tot een gezonde snack wanneer ze ’s middags met een knaagje in hun maagje zitten. Een leuk en gezond extraatje.”, zegt Caroline.

Met die gezonde tussendoortjes willen ze bijdragen aan een gezonde werkplek. “Een gezonde werkomgeving draagt bij aan de mentale gezondheid van onze medewerkers en verhoogt hun productiviteit en betrokkenheid. Door ons te richten op het welzijn van onze mensen, investeren we niet alleen in de toekomst van het bedrijf, maar ook in het welzijn van onze gemeenschap." stelt Caroline. Naast het aanbieden van gezonde snacks, vervingen ze hun frisdrankautomaten door waterdispensers. Met deze omgevingsaanpassingen stimuleren ze hun medewerkers om gezonde keuzes te maken.

Een gezonde geest in een gezond lichaam

Ondertussen heeft Aertssen Group een ruim aanbod aan activiteiten en initiatieven zodat ze gezonde medewerkers hebben die zich goed in hun vel voelen. ‘Mens sana in corpore sano’. "Veiligheid op de werkvloer is altijd al een topprioriteit geweest, maar de wereld is veranderd. Het is belangrijker dan ooit om naast het fysieke welzijn ook de mentale gezondheid van onze mensen te waarborgen” zegt Caroline.

Zo organiseren ze elke maand sportieve events. Deze events zorgen voor een sterkere teamgeest en werksfeer en stimuleert de medewerkers om meer te bewegen. Hun ‘gezondheidsweken’ inspireerden medewerkers om zelf aan de slag te gaan en gezonder te leven. Ze kunnen sessies volgen over thema’s zoals: meer beweging, stoppen met roken en ademhalingsoefeningen. Het team neemt ook deel aan de Ten Miles, voor wie van een echte uitdaging houdt. Medewerkers kunnen zowel tijdens als na de werkuren deelnemen aan verschillende activiteiten. Zo creëerden ze ‘Aertssen Afterwork’, met zowel culturele als sportieve activiteiten na het werk.  

“Niet alleen versterkt het organiseren van ‘Aertssen Afterwork’ activiteiten buiten de werkuren de fysieke en mentale gezondheid van medewerkers, het creëert ook een sterkere band tussen collega's. Door samen te sporten, cultuur te beleven of op een interactieve manier bezig te zijn, versterken we niet alleen ons individuele welzijn, maar ook onze cultuur als team en de samenwerking binnen het bedrijf.” zegt Steff Peeters, Marketing & Employer Branding.

Volgens Caroline en Steff is het voor bedrijven cruciaal om in hun gezondheids- en welzijnsbeleid zowel aandacht te besteden aan het fysieke als het mentale welzijn. Het verbeteren van het mentale welzijn van de medewerkers is iets wat nog meer moet groeien volgens hen. Het maakt onlosmakelijk deel uit van een personeelsbeleid. Hoewel ze dus zelf actief zijn in de bouwsector waar veiligheid centraal staat, benadrukken ze sterk het belang van mentaal welzijn. Veiligheid en welzijn op het werk gaan dus hand in hand.

Bij Aertssen Group staan medewerkers op de eerste plaats. Hun veiligheid, hun welzijn, hun professionele groei en hun gezondheid. Die aanpak werpt zijn vruchten af want de medewerkers voelen zich goed in hun vel, komen graag naar het werk en zetten zich voor de volle honderd procent in.

Een gezonde werkplek met fruit op het werk image icon

Een gezonde werkplek met fruit op het werk

Laat fruit op het werk deel uitmaken van jouw gezondheidsbeleid of welzijnsbeleid en bestel vandaag nog je eerste proefkorf!

Delen

Tevreden fruiteters