Fruitig recept: Appelchips

Fruitig recept: Appelchips

Op zoek naar een gezond alternatief voor chips? Het smaakt natuurlijk niet hetzelfde als die zoute aardappelchips, maar appelchips is een alternatief dat ook lekker is! We kunnen wel garanderen dat ze minstens even knapperig zijn.

Ingrediënten

Benodigdheden

  • Appelboor
  • Mandoline

Bereiding

  1. Neem een bakplaat en leg er een vel bakpapier over.
  2. Verwarm de oven voor op 100°C
  3. Voor je appelchips wil je natuurlijk mooie, ronde schijfjes. Hiervoor gebruik je een appelboor om het klokhuis te verwijderen.
  4. Je kiest zelf of je je appel schilt of niet. Indien je ervoor kiest om de schil te behouden kan je je appel wel even afspoelen.
  5. Dan is het tijd om de schijfjes te maken. Dit kan je doen met een mes, maar een mandoline is aangeraden. Met de mandoline kan je snel en makkelijk heel dunne schijfjes maken die ideaal zijn voor chips.
  6. Neem een groot bord of een kom en leg hier je appelschijfjes in. Besprenkel de appelschijfjes met citroensap en doe er wat kaneel over.
  7. Neem de bakplaat met het bakpapier en leg de appelschijfjes er verspreid op zonder ze te laten overlappen.
  8. Plaats de appelschijfjes gedurende anderhalf uur à twee uur in de oven op 100°C. Draai de schijfjes halverwege om.
  9. Laat de appelchips afkoelen.

Valt de appelchips in de smaak? Maak er dan gewoon nog meer! Heb jij dit receptje gemaakt? Deel dan een leuke foto op sociale media en tag Fruitsnacks!

Delen

Tevreden fruiteters