Fruitsnacks start 2022 met twee overnames om hun verdere groei te verzekeren

Fruitsnacks start 2022 met twee overnames om hun verdere groei te verzekeren

Persbericht - Nieuwerkerken, januari 2022

De leverancier van fruit op het werk Fruitsnacks start 2022 sterk met de overname van twee bedrijven. De familie Paesmans vergroot zo hun positie als marktleider en bouwt verder aan de groei van hun bedrijf. Ze spelen een thuismatch door een overname in hun eigen gemeente Nieuwerkerken én zetten stappen in Nederland.

“Met Fruitsnacks willen we een gezonde werkplek creëren door wekelijks fruit op het werk te leveren. Dat concept willen we natuurlijk laten groeien. Niet alleen in België maar tot over de grenzen heen. Zo zijn we vorig jaar gestart met het leveren van fruit aan Duitse bedrijven. Door de samenwerking met VitaminenExpress hebben we nu ook een klantenbestand in Nederland.” zegt Roel Paesmans, zaakvoerder en tweede generatie binnen Fruitsnacks. Dat maakt dus dat Fruitsnacks ondertussen actief is in vier landen. “Wij zijn er klaar voor om ons buitenlands verhaal verder uit te bouwen met onze jarenlange ervaring op de Belgische markt en een team dat mee achter ons staat.” stelt Roel Paesmans.

“Wij zijn een familiebedrijf dat al generaties lang fruit teelt en is uitgegroeid tot het concept dat we vandaag de dag hebben. Onze waarden, daar blijven wij veel belang aan hechten en ook partners waarderen dit.” vertelt Roel Paesmans. Door de overeenstemmende waarden tussen Fruitsnacks en 5 Healthy Days zat het al snel goed tussen de twee jonge ondernemers Roel Paesmans en Arwen Droogmans. De buren van Fruitsnacks laten met veel vertrouwen hun klantenbestand over. Op deze manier vergroot Fruitsnacks hun positie als pionier en marktleider in de Belgische markt. Ook tussen VitaminenExpress en Fruitsnacks is er een match, want ze blijven samenwerken met de zaakvoerder Paul Simons door het transport in Nederland en Duitsland toe te vertrouwen aan SBR Express.

Ook duurzaamheid mag niet in het plaatje ontbreken. Door de uitbreiding met het klantenbestand van 5 Healthy Days voegt Fruitsnacks heel wat stopplaatsen toe aan hun bestaande routes. Routes die intern worden bepaald en rekening houden met het aantal afgelegde kilometers om zo efficiënt mogelijk de belevering van het fruit te doen. “Dankzij ons ERP-systeem en het klantenserviceteam kunnen wij onze routes zo efficiënt en duurzaam mogelijk plannen. Omdat nu een aantal routes drukker worden leveren we nog meer volgens het principe dat het fruit van het ene bedrijf carpoolt met dat van de buren.” zegt Roel Paesmans.

Over Fruitsnacks

Fruitsnacks is al meer dan 15 jaar leverancier van fruit op het werk. Dat doen ze bij meer dan 3000 bedrijven in België. Ondertussen zijn ze ook actief in Luxemburg, Nederland én Duitsland. Het familiebedrijf is trots om te kunnen zeggen dat de appels en peren in de fruitmanden van eigen teelt zijn. Daarnaast bieden ze ook Logofruit®, Fruittaps en soepen aan.

Delen

Tevreden fruiteters