5 tips hoe je je goede voornemens dit jaar wel kan volhouden!

5 tips hoe je je goede voornemens dit jaar wel kan volhouden!

Je kent het wel, pas afgeteld naar 2022 of je hebt al goede voornemens in je hoofd waar je je dit jaar écht aan zal houden. Vorig jaar mislukt, maar dit jaar, ja echt dit jaar zal het anders zijn. Je kiest een goed voornemen omdat jij dit echt wil verbeteren voor jezelf! Met het juiste plan en de nodige motivatie zal je ervoor zorgen dat je dit meer dan een maandje volhoudt. Wij geven je hier 5 tips.

1. Maak het concreet

Meer bewegen, gezonder leven, gezonder eten, milieubewuster leven het zijn allerlei goede voornemens waar nog heel wat onder kan vallen. Gezond Leven (2019) haalt hierbij een voorbeeld aan over de intentie om meer te bewegen. Wie concreter vastlegt op welke manier hij of zij meer wil gaan bewegen heeft ook meer kans om dit effectief te gaan doen. Of het nu gaat om beweging, gezonde voeding of een ander goed voornemen, probeer dus te bepalen hoe je dit exact gaat doen.

Wil je als werkgever je medewerkers gezonder doen eten, dan kan een eerste stap zijn om gezonde voeding, zoals een wekelijkse fruitmand te voorzien. Op die manier is het gezonde eten al beschikbaar. Daarna kan je als volgende stap het goede voorbeeld geven door hier ook zelf van te eten en dit te promoten.

2. Stap voor stap

Maak een stappenplan, je hoeft niet noodzakelijk van de ene op de andere dag je leven om te gooien. Stap voor stap is het zeker mogelijk om je doel te bereiken. Zorg ervoor dat je een haalbaar plan opstelt. Er bestaan heel wat experts op het vlak van beweging en gezondheid die je daarmee kunnen helpen. Je kan natuurlijk ook zelf een eigen plan opstellen en op verschillende momenten evalueren.

Weet jij dat het voor jezelf moeilijk zal zijn om bijvoorbeeld elke dag minstens een stuk fruit te eten? Leg de lat de eerste periode een beetje lager en bouw stilaan op tot je het gewenste doel bereikt.

3. Maak er een routine van

Plan je goede voornemen in op een vast tijdstip, zo wordt het op termijn routine en dus vanzelfsprekend. Eet een stuk fruit tijdens je pauze op het werk of ga elke zaterdagochtend joggen. Op deze manier kan je inplannen wanneer je actie zal ondernemen op een tijdstip dat ook echt past in je drukke agenda.

4. Zoek steun

Die goede voornemens hoef je niet alleen te bereiken, dat kan ook iets zijn wat je samen doet! Sporten is een perfect voorbeeld daarvan, zoek een leuke activiteit die je ook met vrienden kan doen. Zo combineer je een sociaal moment met je initiatief om meer te bewegen. En nee niet alleen in je vrije tijd, maar ook op het werk kan je steun krijgen van bijvoorbeeld je collega’s. Maak van het pauzemoment een moment voor een gezonde snack zoals een stuk fruit. Zo koppel je een leuk en gezellig moment aan een gezonde actie.

5. Evalueer en leer

Je plan hoeft niet van de eerste keer perfect te zijn. Plan momenten in van zelfreflectie en kijk wat je toch anders zou doen. Een kleine stap terug hoeft niet het einde van je voornemen te betekenen. Door af en toe terug te kijken op je afgelopen acties kan je nagaan of je plan wel haalbaar is of dat je net nog iets moet aanpassen.

Zo, wij hopen dat jij dit jaar je goede voornemens een heel jaar door en misschien zelfs langer kan volhouden! Weet dat wij bij Fruitsnacks net als elk jaar ernaar streven om een gezondere werkplek te creëren. De eerste stap: jouw onderneming overtuigen om je medewerkers te ondersteunen met fruit op het werk. Heb jij het al eens uitgeprobeerd met een gratis* proefkorf?

Delen

Tevreden fruiteters