5 Mocktail recepten om Tournée Minérale probleemloos door te komen!

5 Mocktail recepten om Tournée Minérale probleemloos door te komen!

Eén maand zonder alcohol... Voor sommigen misschien toch niet zo simpel. Wij helpen je graag een handje om Tournée minérale probleemloos door te komen met deze 5 mocktailrecepten. Deze recepten zijn speciaal door Tournée Minérale ontwikkeld om je een duwtje in de rug te geven. En we zouden onszelf niet zijn als we deze recepten niet met ons eigen ongezoet appelsap zouden klaarmaken. Geniet ervan!

Warm appelsap

Deze verwarmende drank is super smaakvol en ideaal voor een koude winterdag. Warm appelsap is al lekker op zich, maar je kan het extra op smaak brengen met bijvoorbeeld gember, kaneel en kruidnagel. Voeg gewoon de specerijen toe die jij lekker vindt. Je kan ook variëren en deze drank met appelkersensap of perensap maken.

Ingrediënten voor vier personen:

  • 1,2 liter Fruittap appel-troebel / appel-kers / appel-peer
  • 6 kruidnagels fijngestampt in een vijzel
  • 2 koffielepels kaneel 
  • 2 cm verse gember, geschild en geraspt 

Bereidingswijze:
Doe het appelsap met de specerijen in een kookpot en verwarm het op een laag vuur. Eens het appelsap begint te koken, mag je het van het vuur halen. Zeef nu eerst het appelsap of giet het door een klein theezeefje in de bekers. 

Appel en gember punch

Ingrediënten voor 4 glazen:

  • 3 fruitflesjes appel-helder (oftewel 60 ml appel-helder)
  • 2 limoenen
  • 1 afgestreken eetlepel verse tijm
  • 1 stuk gember van ongeveer 2 cm
  • 50 cl kokend water
  • Viooltjes voor de afwerking
  • crushed ice

We starten met de verse siroop: doe de tijm en de geraspte gember samen in een confituurpot. Afhankelijk van je smaak, kies je zelf hoeveel gember je toevoegt. Ik verkies 1 eetlepel geraspte gember. Giet het kokend water in de pot en laat 20 minuutjes afkoelen in de ijskast. Haal de gember na 20 minuten uit de siroop, anders wordt het te sterk van smaak.

De mocktail serveren:

  • Vul het glas voor 1/3 met crushed ice
  • Vul het glas voor de helft met appelsap
  • Voeg het sap van 1/2 limoen toe
  • Vul aan met verse siroop: giet de siroop door een zeefje in het glas
  • Om de mocktail helemaal af te maken garneer je hem met een viooltje.

Dit recept werd ontwikkeld door www.themocktailclub.com.

Sprankelende mocktail met gember en peer

Ingrediënten voor 4 mocktails

  • 170 ml Fruittap appel-peer
  • 170 g honing
  • 2/3 el sap van verse citroen
  • 30 g suiker
  • 2 takjes verse rozemarijn (+/- 10 cm per takje)
  • 2,5 cm verse gember, gepeld en in fijne stukjes gesneden
  • Snuifje geraspte nootmuskaat
  • IJsblokjes
  • Spuitwater
  • 1 Peer (versiering)

Bereidingswijze

Het handige aan deze mocktail is dat hij is gebaseerd op een siroop die je op voorhand kunt maken. Doe hiervoor het appel-perensap, het citroensap, de honing, de suiker, 1 takje rozemarijn, de gemberstukjes en nootmuskaat in een steelpannetje en roer alles door elkaar op een middelhoog vuur. Breng aan de kook en verminder dan meteen tot een laag vuur. Blijf nog een vijftal minuten verder roeren, tot de honing en suiker volledig zijn opgelost. Zet het vuur af en laat het mengsel 30 minuten afkoelen. Zeef de siroop en laat deze vervolgens volledig koud worden.

Vul 4 martiniglazen met een paar ijsblokjes. Voeg per glas 3 eetlepels siroop toe en vul verder met het spuitwater. Versier de glazen met een twijgje rozemarijn en een stukje peer. De siroop die je over hebt, kan je afgesloten bewaren in de koelkast.

Boomgaardsmoothie

Ingrediënten voor 4 personen:

300 ml Fruittap appel-peer
• 2 sinaasappelen
• 2 eetlepels citroen

Bereidingswijze:
Pers de sinaasappelen en de citroen uit. Voeg het appel-peer sap toe. Meng de verschillende vruchtensappen en verdeel ze over de glazen.

Kanelli

Ingrediënten

  • 4 eetlepels citroensap
  • 500ml Fruittap appel-troebel 
  • 200ml Fruittap appel-peer
  • Kaneel (naar eigen smaak toevoegen)
  • Ijsblokjes

Bereiding
Meng de drie vruchtensappen, breng op smaak met kaneel en giet samen met enkele ijsblokjes in een shaker. Schud goed en serveer dadelijk.

Delen

Tevreden fruiteters