Producent in de kijker - Exforpe Valencia

Producent in de kijker - Exforpe Valencia

Vanaf oktober tot maart kunnen jullie genieten van clementines van de beste kwaliteit. Een van onze vaste leveranciers is Exforpe, een familiebedrijf gelegen in de regio Valencia. Vorig jaar bezochten onze zaakvoerders – Karel en Heidi – samen met hun vaste importeur Peter Maes (Zeghers fruit) er een bezoekje.

Al voor de 3de generatie commercialiseren en distribueren ze fruit uit hun streek. Zelf telen ze in Valencia ook de clementines en sinaasappels die jullie in je fruitmanden terugvinden.

Hun label “Escrig Gourmet” staat voor een selectie van het beste fruit, voornamelijk citrusvruchten en meloenen. Onder dit label is ook de Nadorcott clementijn ondergebracht. Deze clementijn wordt in de meest vruchtbare gebieden van Valencia geteeld en dankt daaraan ook zijn geweldig lekkere smaak.

Deze soort bevat weinig pitten, pelt gemakkelijk en is erg sappig. Het is een variëteit die laat in het seizoen komt: tussen februari en maart. In deze periode vind je ze dan ook in je fruitmand terug.

Hoe werken ze

Jaarlijks produceren en verkopen ze 25 miljoen kilogram fruit en verkopen ze in het seizoen 200 000 kg dagelijks aan sinaasappels en clementines. Ze worden gesorteerd, schoongemaakt en verdeeld in hun eigen depots. Daar voorzien ze ook een koeling waarin plek is voor zo’n 800 000 kg fruit.

Hun eigen boomgaarden gelegen in Faura, Valencia – waar ze voornamelijk sinaasappels en clementines telen – maken het mogelijk om de allerbeste kwaliteit te voorzien. Daarbij worden er ook stricte controles uitgevoerd met oog voor kwaliteit, voedselveiligheid en respect voor het milieu. Dit maken ze ook kenbaar met het Global GAP certificaat dat ze - net zoals wij - behaalden door te voldoen aan bepaalde standaarden rond voedselveiligheid, traceability, veiligheid en welzijn en het effect op het milieu. 

Met dit certificaat verbindt de producent zich ook te houden aan de voorschriften rond pesticiden residuen op het fruit. Meer en meer mensen stellen zich immers vragen over de manier waarop hun voedsel geproduceerd is. GlobalGAP is een internationaal certificaat dat alomtegenwoordig aanvaard wordt door bedrijven en dat staat voor het gebruik van ‘goede landbouwtechnieken’.

Delen

Tevreden fruiteters