5 tips om je baas te overtuigen van de voordelen van fruit op het werk

5 tips om je baas te overtuigen van de voordelen van fruit op het werk

Een gezond tussendoortje kan je een enorme energieboost geven tijdens je werkdag. Maar een gevarieerde fruitmand op kantoor in plaats van elke dag dezelfde mandarijn of banaan, zou toch veel leuker zijn? Een gezonde snack die altijd klaar staat wanneer je maar wil en altijd binnen handbereik? Niets zo gemakkelijk als fruit laten leveren op je werk! 

Verhoogde productiviteit

Om goede service te leveren en resultaten te boeken binnen je job zijn focus en motivatie heel erg belangrijk. Fruit is hier een goede driver van. Door de vele vitaminen en snelle vruchtsuikers krijg je meteen meer energie en stijgt je productiviteit. Een kleine fruitsnack doorheen de dag en je energielevel is meteen weer op peil.

Door het voorzien van fruit op het werk is dit altijd binnen handbereik. Je hoeft er zelf niet meer aan te denken en wordt ook niet meer verleid door ongezonde snacks uit de snoepautomaat. Fruit zorgt zoals eerder gezegd ook voor meer motivatie en gelukkige werknemers. En gelukkige werknemers, dat zijn gelukkige klanten. Het is dus voor het bedrijf maar een kleine kost om een gezondere werksfeer te creëren.

Werk je niet op kantoor maar in een productiebedrijf of grote industrie? Ook hier kan het personeel een gezond tussendoortje gebruiken. Fysieke arbeid vergt immers nog meer energie en heeft ook erg veel baat bij het verhogen van de focus en motivatie. Fruitsnacks levert aan deze bedrijven gemakkelijk stukfruit. Dit is handzaam fruit dat gemakkelijk gegeten kan worden en waarbij je werkgever zelf beslist hoeveel stukken fruit er voorzien worden en in hoeveel verschillende soorten.

Verminderen van ziekteverzuim

Werknemers die zich goed voelen op het werk en het gevoel hebben geapprecieerd te worden, hebben een kleinere kans op burn-out. Het voorzien van fruit op het werk door de werkgever wordt vaak gezien als een geste naar de werknemers toe. Dit wordt in zowel alle bedrijven heel erg goed ontvangen. Met opnieuw gezonde en gelukkige werknemers als gevolg.

Leukere werkomgeving

Bij een enquête die we onlangs deden, gaf er iemand aan dat de fruitmand de kitchenette van het kantoor echt opfleurde. Ook werd aangegeven dat de fruitmand ook een sociale impact heeft. Zo ontmoetten de werknemers eens vaker de CEO aan de fruitmand voor een informeel gesprek.

De fruitmand is in sommige bedrijven echt een ontmoetingsplek. Je kan het vergelijken met de koffiemachine waar altijd wel even tijd is voor een kleine babbel. Dit verbetert de communicatie en de teamgeest binnen het bedrijf. Ook wordt er soms wel gezegd dat de beste ideeën niet aan je bureau bedacht worden… nóg een voordeel dus!

Groener en gezonder bedrijfsimago

Een fruitmand op kantoor wekt de indruk van een progressief bedrijf dat zorg draagt voor zijn werknemers. Ook klanten merken dit op en hebben in zo’n onderneming meteen een welkom gevoel. Een groene en gezonde werkomgeving verandert positief de sfeer op kantoor.

Door fruit van Fruitsnacks te bestellen, draag je bovendien ook je steentje bij in het steunen van diverse Belgische goede doelen. Zo steun je samen met ons Make-A-Wish®, Kom op tegen Kanker, Sint-Vincentius en het Natuurhulpcentrum.

100% fiscaal aftrekbaar

Fruit laten leveren op het werk is natuurlijk niet gratis. Dit tegenargument zou je wel eens van je baas kunnen krijgen. Maar niet gevreesd! Ook hiervoor heeft Fruitsnacks een oplossing bedacht. Want door het lobbywerk van onze zaakvoerder, Karel Paesmans, is fruit net als koffie en water volledig fiscaal aftrekbaar. Het is volledig als kost in te brengen en af te trekken van de belastbare winst. Technisch gezien kost de fruitmand dan eigenlijk bijna 30% minder aan het bedrijf en is het dus maar een kleine investering met in ruil gelukkige werknemers.

Conclusie

Er zijn dus vele voordelen aan het hebben van fruit op het werk. De productiviteit stijgt, er is meer focus en motivatie bij de werknemers, werknemers leven gezonder en zijn dus minder ziek en er wordt simpelweg een gezondere en vitalere werksfeer gecreëerd, wat zowel intern en extern zijn vruchten afwerpt.

De voordelen die zo’n kleine investering met zich meebrengt zijn dus enorm. Zowel voor de werkgever als het bedrijf in zijn geheel.

Wil je meer informatie over fruit op het werk van Fruitsnacks? Neem dan zeker contact met ons op. Wij helpen je graag verder. 

Bekijk hier de voordelen van Fruitsnacks

Delen

Tevreden fruiteters