Hoe laat je de productiviteit stijgen met fruit op het werk?

Hoe laat je de productiviteit stijgen met fruit op het werk?

Fruit op het werk werd in 2006 geïntroduceerd in België. Nu meer dan 10 jaar later zijn er weinig bedrijven die nog niet profiteren van de voordelen van fruit op het werk. Meer en meer bedrijven zien ook daadwerkelijk een significant positief effect op hun werknemers en bedrijf. Eén daarvan is een stijging in de productiviteit.

Meer energie

We weten allemaal dat fruit veel vitaminen en gezonde vruchtsuikers bevat. Deze suikers worden ook wel eens fructose genoemd en zijn snelle suikers. Deze worden dus snel opgenomen en in het bloed en veroorzaken een stijging in onze bloedsuikerspiegel wat een ware energieboost met zich meebrengt. Fructose vind je onder andere terug in fruit, maar ook in de meer ongezonde tussendoortjes zoals cake en koeken. Het is waar dat snelle suikers achteraf voor een soort dipje kunnen zorgen en je ze daarom beter vermijdt. Bij fruit is het tegendeel waar omdat er naast deze vruchtsuikers ook erg veel vitaminen, mineralen en vezels inzitten. Het is dus het ideale ontbijt of tussendoortje. Fruit zorgt voor meer energie, een betere focus en dus ook voor betere resultaten in ons werk.

Sociale voordelen

Een ander voordeel is het sociale aspect dat komt kijken bij de fruitmand. Net als de koffiemachine is de fruitmand een plek waar werknemers vaak verzamelen tijdens de pauze om een babbeltje te slaan. Ongedwongen en informeel. Dit brengt vaak nieuwe ideeën en perspectieven met zich mee. Dewelke dan weer een positief effect hebben op de productiviteit. Onderschat het effect van pauzes dus zeker niet.

Veel variatie

Een fruitmand laten leveren op het werk is een heel ander gegeven dan zelf het fruit meebrengen. De fruitmanden van Fruitsnacks bevatten minstens 8 verschillende soorten fruit en je vindt er bovendien elke week wel iets speciaals in terug zoals kaki’s, verse dadels en hazelnoten, kiwibessen, en ga zo maar door. Zo wordt fruit eten ook niet saai en blijf je profiteren van de voordelen ervan. Zo proberen werknemers vaker nieuwe dingen en leren ze nieuwe vruchten en smaken kennen. Het is dus altijd een verrassing wat de fruitmand in petto heeft.

De variatie in de fruitmand maakt het ook mogelijk om fruit eten beter te plannen. Weinig tijd en een snelle energieboost nodig? Dan zijn druiven of  een banaan de ideale snelle snack voor achter je bureau. Even pauze en een klein hongertje? Neem een sinaasappel. Deze bevatten veel vezels en stillen dus makkelijk je hongergevoel. Er is voor ieder wat wils.

Fruitpauze

We horen van veel bedrijven dat het fruit gemist wordt tijdens onze verlofperioden. Er wordt op gerekend dat er tijdens de pauze een fruitsnackje genomen kan worden. Zo bleek uit een enquête die we onlangs zelf bij onze klanten deden dat er meer fruit gegeten wordt door het personeel als het ter beschikking gesteld wordt door het bedrijf. Fruit zien, doet fruit eten!

Vergaderingen

Vergaderen is misschien niet iedereens favoriete bezigheid. Lange vergaderingen kunnen erg veel energie vergen. Het is dus belangrijk om ook tijdens vergaderingen je motivatie en focus hoog te houden. Zo wordt de samenwerking tussen werknemers gestimuleerd en verkrijg je een betere output van je meeting. Wist je immers dat Fruitsnacks ook speciale vergaderpakketten aanbiedt? Dit zijn mooie rieten mandjes met mooi geschikte noten en gedroogde vruchten. Ideaal als snoepertje tijdens een meeting. Ze geven je immers meteen een energieboost doordat ze boordevol vitaminen en vezels zitten. Daarbij hebben ze ook als voordeel dat ze je meteen een verzadigd gevoel geven.

Delen

Tevreden fruiteters