Terug naar overzicht

Dadel (gedroogd)

Een dadel is een vrucht die groeit aan een palmboom, vooral in Noord Afrika en in Arabische landen. Er zijn heel veel verschillende soorten dadels (wel 400 verschillende soorten), maar de voedingswaarde van die soorten is ongeveer hetzelfde. In een dadel zit een pit, die er soms door fabrikanten wordt uitgehaald voordat ze verpakt worden.

Een dadel bevat een aantal verschillende vitamines en mineralen, zoals vitamine A, verschillende B-vitamines, fosfos, ijzer, magnesium, koper en kalium. Daarnaast bevat een dadel veel voedingsvezels, tanninen die ontstekingsremmend zouden werken en anti-oxidanten die het lichaam helpen te zuiveren. Dat klinkt allemaal ontzettend goed! Het nadeel is echter dat vooral gedroogde dadels ook ontzettend veel suiker bevat. Het is een natuurlijke fruitsuiker, maar ook die suikers zorgen ervoor dat je snel weer trek krijgt in iets zoets én ze bevatten veel calorieën. 100g gedroogde dadels bevat ongeveer 60g suiker! Bij de verse variant ligt deze hoeveelheid een stuk lager, namelijk ongeveer op 30g.

Gedroogde dadels zijn zeer lang houdbaar. Men kan ze tot zes à negen maanden houden mits ze koel bewaard zijn bij een temperatuur tussen 12 en 15 °C.

Probeer het zelf eens! image icon

Probeer het zelf eens!

  • 8kg fruit
  • Voor 8 á 10 personen
  • Fruit voor 1 week
  • 8 soorten van het beste fruit

Tevreden fruiteters