Zieke kinderen adopteren wensboom bij fruitboer - Make A Wish - Wensboomgaard

Karel Paesmans (51), fruitboer uit Wijer, schenkt zieke kinderen een appel- of perenboom uit zijn boomgaard. Welgeteld dertig wenskinderen uit héél Vlaanderen hebben tot nog toe al een boom geadopteerd.

“Het is niet enkel hun eigen boom”, vertelt de gulle gever. “Ze mogen ook het fruit plukken en opeten.” De kinderen worden nauw betrokken met de boom. “We maken foto’s van de bloesems en eerste appels die in de boom hangen en sturen die door naar de kinderen, die dan van thuis kunnen zien hoe het gaat met hun boom.”

Karel Paesmans vindt de wensboomgaard maar een kleine inspanning. “Het gaat om zwaarzieke kinderen die we gelukkig maken”, bekent hij. “We zien de kinderen opfleuren en naar een doel, het plukken van hun fruit, toeleven.” Paesmans werkt nauw samen met Kom op tegen Kanker door 380.000 appels te bedrukken met het logo van de organisatie. Hij stort jaarlijks 7.000 euro aan de organisatie. Verder heeft hij ook de opbrengst, zo’n 5.500 euro, van de verkoop van de grootste Belgische vlag ooit, bijna 400 vierkante meter, geschonken aan Make a Wish.

Delen

Tevreden fruiteters