Fruitsnacks veilt grootste Belgische Vlag (22x11)

Fruitsnacks veilt grootste Belgische Vlag (22x11)

De door de Rode Duivels gehandtekende Make-a-Wish vlag bleef in het fruit - in Peer ;-) !

Maar wat is nu de geschiedenis van die vlag  ?

Fruitsnacks, een Haspengouws fruitbedrijf gespecialiseerd in het maken van Fruitmanden voor bedrijven maakt nav het WK in Brazilië in samenwerking met Singer  de grootste Belgische vlag : zo maar eventjes 22 bij 11 meter.  Maar na het verlies tegen Argentinië belandt de vlag op de zolder van het fruitbedrijf. Onder  het stof. Fruitsnacks grootste Belgische vlag in boomgaard - YouTube

Augustus 2014. De Ice Bucket Challenge hype met aandacht voor A.L.S. is volop aan de gang.  Simon Mignolet is ambassadeur van de A.L.S. Liga.  Net als Fruitsnacks stamt Simon uit de Haspengouwse fruitstreek en onze zaakvoerder Karel had hem uitgedaagd voor  deze Challenge – waar hij trouwens op ingegaan is.  Karel Paesmans Ice Bucket Challenge - ALS - YouTube

Meer nog : het bedrijf  lanceerde het idee om de vlag aan een Belgisch goed doel te schenken.  Er bestaat al een samenwerking met Kom op tegen Kanker en het goed doel voor de vlag werd Make-a-Wish, een supergoed doel dat zich inzet om wensen te vervullen van kinderen met een levensbedreigende ziekte. Ze steunen volledig op hun vrijwilligers en zijn afhankelijk van giften, want ze krijgen geen subsidies.

Op 10 November werd de vlag naar het hotel gebracht waar de selectie van de matchen tegen Italië en Spanje verbleef, en op 12 november werd de vlag door die selectie getekend – 19 handtekeningen stonden erop.  13 november werd tegen Italië gespeeld (toen wonnen we) en de match tegen Spanje is nooit doorgegaan : 13/11 was de de jammerlijke avond van de Bataclan.

Vanaf februari werden de gezamenlijke inspanningen Fruitsnacks – Make-a-Wish voor de verkoop van de vlag geïntensifieerd – bedoeling was dat naar aanleiding van de oefenmatch tegen Portugal een promomiefilmpje zou worden gemaakt met de vlag, een aantal Rode Duivels en een aantal wenskinderen.  Alles was voorbereid en dat zou op 21 of 22 maart plaatsvinden.  Alleen gebeurde op 20 maart het ondenkbare : de aanslagen in Maalbeek en Zaventem - dus een GO is er niet gekomen.

Op 25 mei zou de veiling van onze vlag starten, dus de tijd begon te dringen om hier nog promotie voor te voeren. We zochten – en vonden een alternatieve oplossing. Dinsdag 29 maart kregen we het Jan Breydel Stadion in Brugge ter beschikking om een promofilmpje op te nemen – samen met Make-A-Wish meter Britt Van Marsenille. Een weekje later stond deze online en hielden we onze persconferentie in KAAI 16 (van en mét  Make-A-Wish ambassadrice Yanina Wickmayer) om het aan het grote publiek bekend te maken. Veiling Vlag Make-A-Wish - YouTube

Intussen hadden we ook besloten om nog iets extra’s voor Make-A-Wish te doen. We openden exclusief de eerste wensboomgaard van België. Elk kindje waarvan de wens in vervulling is gegaan sinds begin 2016, krijgt bij ons een eigen appelboom met zijn/haar naam. Wij verzorgen de boom, en de opbrengst gaat integraal naar het wenskind en de familie. Zij mogen ze persoonlijk komen plukken op onze appelplukdag – en dan nog een leuke dag beleven met VIP treatment voor hun en de familie.

Zaterdag 21 mei nam de nationale damesploeg van België (de Red Flames), onder leiding van Imke Courtois, het op tegen een groepje BV’s (waaronder Karl Vannieuwkerke, Guga Baul en Kobe Ilsen). De opbrengst van dit benefiet ging ook naar Make-A-Wish. Wij waren erbij met onze vlag, en lieten ook de nationale dames signeren.

En uiteindelijk is de vlag geveild geworden. De teller stond op € 3600 en de winnaar was ICS bvba, een kleine bouwfirma uit de Peer. Zaakvoerder Joey Symons wenstte echter liever niet in de belangstelling te staan. Hij wou gewoon een goed doel steunen, net zoals hij elk jaar doet. Groot was zijn ongeloof toen bleek dat hij het hoogste bod effectief had. Wegens plaatsgebrek besloot bij de vlag weg te schenken aan de Stad Peer – zo blijft de vlag toch nog in het fruit : van een appelboomgaard naar de Stad Peer.

De vlag werd officieel overhandigd  door Make-A-Wish peter Kris Wauters. 

Delen

Tevreden fruiteters