Wenskinderen openden officieel ons wensbos!

Wenskinderen openden officieel ons wensbos!

Karel Paesmans, zaakvoerder van Fruitsnacks, heeft samen met de kinderen van Make-A-Wish® de nieuwe wensboomgaard geopend. Elk jaar schenkt hij kinderen met een levensbedreigende ziekte een appelboom. Vijftien wenskinderen uit heel Vlaanderen zullen dit jaar hun wensboompje adopteren.

“Jaarlijks vervult Make-A-Wish ® zo'n 150 wensen”, vertelt Karel. “Hier maken wij graag deel van uit door ons steentje bij te dragen aan een lach op het gezicht van de wenskinderen.” De kinderen worden het hele jaar door op de hoogte gehouden over de evolutie van hun boompje. “We maken foto's van de bloesems en de eerste appels die aan hun wensboom groeien en sturen die door naar de kinderen. Zo kunnen ze van thuis zien hoe het gaat met hun boompje." Wanneer het plukseizoen begint, komen de kinderen hun wensboom ook oogsten en kunnen ze smullen van hun zelf geplukt fruit.​

Op 28 april werd het wensbos dan officieel geopend. De kinderen werden samen met hun familie uitgenodigd om het lint door te knippen. Ook Britt van Marsenille, de meter van Make-A-Wish®, was aanwezig om alles mee te volgen. "De opening was een heus succes. Er werd tal van animatie voorzien zoals onze smoothiefietsen, ons appelkasteel en een ritje met de quad door de boomgaarden" vertelt Karel.

“Het geeft ons zoveel voldoening om te zien hoe een kleine inspanning hen zo gelukkig kan maken” bekent de fruitboer. "We zien de kinderen opfleuren en naar het plukken van hun fruit toeleven." Paesmans werkt bovendien ook nauw samen met Kom op tegen Kanker. Zo neemt hij ieder jaar deel aan de 1.000 km en schenkt hij zo’n 7.000 euro aan de organisatie. Verder schonk hij deze week ook 1 euro per fruitmand die in de markt gezet wordt, dus meer dan 4.500 euro, aan Make-A-Wish®.

Delen

Tevreden fruiteters