Een fruitige stage bij Fruitsnacks – Maxime Bonneux

Een fruitige stage bij Fruitsnacks – Maxime Bonneux

In dit blogartikel laten we onze stagiair Maxime Bonneux aan het woord. Hij vertelt jou hoe zijn stage bij Fruitsnacks verliep en wat hij zoal heeft mogen doen!

 

Na 2,5 maanden zit mijn stage bij Fruitsnacks erop. Als masterstudent handelswetenschappen, ondernemen & management, kreeg ik de opdracht van Fruitsnacks om de internationale uitrol van het concept fruit op het werk uit te werken. Hierbij onderzocht ik in welke regio’s de grootste opportuniteiten liggen. Ik heb de theorie, die ik de afgelopen 4 jaar heb geleerd, kunnen omzetten in de praktijk. Als eerste stap van mijn project heb ik een onderscheid gemaakt tussen vraag en aanbod.

De vraag naar fruit op het werk

Om te beginnen heb ik de vraagzijde geanalyseerd. Deze begon met een marktstudie in België, zodat we eerst onze positie konden identificeren op de huidige markt voor we de stap naar het buitenland zetten. Na verschillende regio’s te bestuderen heb ik een diepere concurrentieanalyse gedaan in specifiekere regio’s die ik hier nog niet ga verklappen. Om informatie van de bedrijven te verwerven ging ik even niet meer als Maxime door het leven, maar wel als Maximiliano.

Aanbieders van fruit op het werk

Als tweede stap heb ik de aanbodzijde uitgewerkt. In deze stap heb ik onderzocht wat Fruitsnacks kan aanbieden aan een mogelijke buitenlandse partner, maar ook wat ze zelf nodig hebben. Fruitsnacks vindt het heel belangrijk dat een mogelijke partner dezelfde waarden draagt. Er werd dus ook zeker nagegaan of er een lokale boer is die duurzaamheid hoog in het vaandel draagt. In Duitsland hebben ze al zo een partner gevonden in Boer Christian. Die boer is het gezicht van Fruitsnacks Duitsland en heeft waarden die sterk lijken op die van de familie Paesmans.

Buiten de managementvraag heb ik ook de kans gekregen om andere dingen binnen Fruitsnacks te mogen doen. Ik heb de opportuniteit gekregen om verschillende interne opleidingen te volgen over LinkedIn, timemanagement, sales en ODOO. Daarnaast hielp ik met het opstellen van de duurzaamheidsdoelstellingen van Fruitsnacks in het kader van het Voka Charter Duurzaam ondernemen.

Een app(e)laus voor…

Ik zou graag Roel, mijn stagebegeleider, bedanken voor alle kansen die ik heb gekregen en alles wat ik daaruit heb geleerd. Daarnaast zou ik ook heel het Fruitsnacks-team willen bedanken. Vanaf het begin voelde ik me heel welkom binnen het Fruitsnacks-team. Omdat het een familiebedrijf is voel je de warmte en staan ze altijd klaar om te helpen.

En tot slot schrijven wij (het Fruitsnacks-team) nog een bedankje voor Maxime. Bedankt voor je inzet van de afgelopen weken! Je was een leergierige stagiair die geen uitdaging uit de weg ging. Het team keek er elke week naar uit om je terug te verwelkomen. Ook jij hoort nu bij de Fruitsnacks-familie en bent altijd welkom om nog eens binnen te springen! Nog veel succes met het afwerken van je opleiding en natuurlijk ook voor alles wat daarna mag volgen.

Een stage bij Fruitsnacks!? image icon

Een stage bij Fruitsnacks!?

Ben jij nog op zoek naar een stage en wil jij binnenkort ook een tijdje deel uitmaken van de Fruitsnacks-familie? Dat kan zeker! Stuur ons een mailtje naar fruit@fruitsnacks.be en wie weet ben jij de volgende die een stageverslag voor onze website schrijft.

Delen

Tevreden fruiteters