Kinderen van Make-A-Wish® openen het vijfde wensbos in volle bloei bij Fruitsnacks

Kinderen van Make-A-Wish® openen het vijfde wensbos in volle bloei bij Fruitsnacks

Persbericht - Nieuwerkerken, 15 april 2022

April is een maand die voor de familie Paesmans behoort tot een van de mooiste maanden van het jaar. Hun boomgaard met appels- en perenbomen staat dan in volle bloei. Niet alleen dat zorgt voor een mooie tijd, maar ook de opening van het wensbos behoort tot een van de hoogtepunten. De kinderen van Make-A-Wish® openden op 15 april hun wensbos en mochten hun eigen fruitboom komen ontdekken!

Een familie met een hart voor Make-A-Wish®

De familie Paesmans staat in heel België bekend als leverancier van fruit op het werk. Als enige leverancier voorzien zij ook fruit van eigen teelt in de manden, namelijk appels en peren. Karel Paesmans toont dus met veel plezier wat de fruitteelt zoal inhoudt aan groot en klein. Fruitsnacks zet zich in voor verschillende goede doelen, waaronder Make-A-Wish® België-Vlaanderen. Vijf jaar geleden startte hij daarom met het wensbos in samenwerking met deze organisatie. Kinderen die hun wens in vervulling zien gaan krijgen de kans om een jaar lang de groei van het fruit te volgen. 

De opening van het wensbos

Op 15 april mochten de kinderen hun wensbos terug fysiek komen openen. In totaal ontvingen ze die dag 12 gezinnen. “Dit jaar zijn de kinderen die in 2020, 2021 en 2022 hun wens in vervulling zagen gaan welkom. Een aantal kinderen kennen we dus al iets beter. De afgelopen periode was voor velen zwaar. Wij zorgen daarom met veel plezier (opnieuw) voor een fijne dag!” zegt Karel Paesmans.

Het Fruitsnacks-team zorgde voor een namiddag gevuld met leuke activiteiten. De kinderen konden een tour maken door de boomgaard met paard en kar, een eigen smoothie maken op de smoothiefiets, een bezoek brengen aan de kinderboerderij Hoeve op den Mierhoop en Snoetjes & toetjes, zich laten schminken door een clown en zich helemaal uitleven op het Fruitsnacks-springkasteel. “Elk jaar zie ik hier alle kinderen openbloeien. Het initiatief van deze familie is hartverwarmend. Bij Make-A-Wish® kijken wij er zelf altijd naar uit om naar Fruitsnacks te mogen komen.” vertelt Liliane Sugalski, kernverantwoordelijke voor de regio Limburg bij Make-A-Wish® Belgium-Vlaanderen.

Afwachten tot de plukdag in september

Ook in september opent Fruitsnacks opnieuw de deuren voor deze gezinnen. “In september mogen de kinderen hun eigen wensboom komen plukken. Dan verwachten we nog een grotere opkomst. Ondertussen staat de teller al op 25 inschrijvingen!” vertelt Karel Paesmans. Het is duidelijk dat deze families al uitkijken naar het vervolg!

Opening wensbos 2022
Opening wensbos 2022

Over Fruitsnacks

Fruitsnacks is het bedrijf van de familie Paesmans uit Nieuwerkerken. Al meer dan 15 jaar staan ze in voor de levering van vers fruit aan bedrijven. Dat doen ze bij meer dan 3000 bedrijven in België. Ondertussen zijn ze ook actief in Luxemburg, Nederland én Duitsland. Het familiebedrijf is trots om te kunnen zeggen dat de appels en peren in de fruitmanden van eigen teelt zijn. Daarnaast bieden ze ook Logofruit®, Fruittaps en soepen aan. Deze ondernemende familie hecht veel waarde aan duurzaam ondernemen, milieuvriendelijke teelt en het ondersteunen van goede doelen.

Delen

Tevreden fruiteters