familiebedrijf Fruitsnacks team Roel 1 jaar bij Fruitsnacks | Interview

Roel 1 jaar bij Fruitsnacks

Roel 1 jaar bij Fruitsnacks

Roel stapte vorig jaar in maart in het familiebedrijf, nu zijn we 1 jaar verder en laten we Roel aan het woord over zijn eerste jaar als medezaakvoerder van Fruitsnacks. Een jaar dat niet verliep zoals verwacht door onder andere de coronacrisis.

Was het jaar zoals je verwacht had?

Resoluut nee! Ik ben net voor de coronacrisis ingestapt, waar ik toen nog een heel ander idee van mij dagindeling had dan dat het uiteindelijk geworden is.

Ik dacht eerst de financiën en het personeelsbeleid voor mijn rekening te nemen, maar door de crisis zijn daar heel snel heel veel andere verantwoordelijkheden bijgekomen. Ik heb nu wel geleerd dat dat juist ondernemerschap is, jezelf flexibel kunnen opzetten in functie van de noden van je organisatie op dat moment. Inspringen bij afwezigheid van een collega aan de ene kant, volop in crisismanagementmodus aan de andere kant.

Wat was je grootste uitdaging in het afgelopen jaar?

In tijden van volle crisis een team uitbouwen dat klaar is voor de volgende stappen van de onderneming. Die stappen kunnen anticiperen en in onzekere tijden toch nog een pad te kunnen belichten. En dat steeds, in een voorbeeldfunctie, met een positieve signaal naar het team toe, ook al zie je het zelf soms wat minder rooskleurig in. Maar ons team heeft me daar geweldig goed mee geholpen.

Welk moment blijft jouw het meeste bij van het afgelopen jaar?

Ik heb niet meteen één moment voor ogen, het zal eerder een culminatie zijn van alle momenten dat het team steeds positief bleef, elkaar erbovenop hielp en in toekomstvisie van het bedrijf bleef denken.

Het team van Fruitsnacks is ondertussen al wat gegroeid, hoop je het komende jaar deze familie nog wat groter te maken?

Jazeker! We blijven als bedrijf heel ambitieus en uitbereiding van de familie wil zeggen dat we goed bezig zijn met ons traject!

Wat is je favoriete fruitige quote?

Met de gebakken peren zitten.

Heel toepasselijk tijdens deze mindere tijden, maar gebakken peren zijn ook heel lekker! We proberen steeds in opportuniteiten te blijven denken!

Als een echte dierenvriend, welke dieren hoop je dit jaar nog te verwelkomen bij Fruitsnacks?

Binnen enkele weken zal onze nieuwe aanwerving tekenen! In de functie van Chief Happiness Officer, snel meer over dit, we kijken er enorm naar uit!

Wat wens je jezelf het komende jaar toe?

Meer van dit! Ik heb mezelf verder kunnen ontplooien op verschillende gebieden en hoop dat verder te kunnen zetten met wat meer ervaringen!

Wat wens je Fruitsnacks het komende jaar toe?

Dat we nog veel plezier mogen blijven hebben samen, en dat we heel snel naar onze nieuwe kantoren mogen! Die zijn nu in opbouw en gaan er geweldig mooi uit zien!

Delen

Tevreden fruiteters