De bloesems zijn er weer! Ontdek zelf de bloesems in Haspengouw.

De bloesems zijn er weer! Ontdek zelf de bloesems in Haspengouw.

Voor Fruitsnacks is het een van de mooiste periodes van het jaar. De bloesems van de appels- en perenbomen staan in volle bloei. Ook jij kan genieten van de mooie landschappen in Haspengouw door de bloesems in jouw regio te gaan ontdekken. Wij delen een aantal tips wat je zoal kan doen met jouw #bloesembubbel.

Door de coronacrisis kunnen we nog niet met veel vrienden afspreken en hou je net zoals iedereen rekening met de huidige maatregelen. Maar een fietstocht of een wandeling met je eigen bubbel kan natuurlijk nog altijd veilig verlopen! Deel zeker jouw ervaringen en foto’s met de hashtag #bloesembubbel op sociale media.

Trek eropuit en maak een wandeling tussen de bloesems

Trek je wandelschoenen aan en maak een wandeling in de streek. Er zijn nu geen mooiere landschappen te vinden dan die van de fruitbomen die volle bloei staan. Bekijk op de website van Nieuwerkerken welke wandelroute je kan nemen. Naast het plezier van de wandeling is het bovendien ook nog eens goed voor je gezondheid! Haal jij dagelijks die aanbevolen 10 000 stappen? Met een wandeling tussen de bloesems zal dit zeker lukken!

Kies een fietsroute door de bloesems uit

Geen wandelaar, maar wel een fietser? Visit Limburg maakte een lijstje van de mooiste fietsroutes die je kan gaan ontdekken. Wij raden wel aan om af en toe eens een pauze te nemen om te kunnen genieten van het uitzicht van de mooie bloesems.

Instagram-proof fotoshoot

Iedereen heeft graag de mooiste foto’s op Instagram. Momenteel is er dus geen betere locatie voor een fotoshoot! Ook de hobbyfotograaf kan zijn hart ophalen en de mooiste landschapsfoto’s van het jaar nemen. Deel jouw foto’s op sociale media met de hashtag #bloesembubbel! Nog wat nood aan inspiratie? Wij geven je nog een paar tips:

  • Maak een nieuwe profielfoto met de Haspengouwse bloesems als achtergrond.
  • Maak een originele video van de bloesems via Instagram Reels.
  • Experimenteer met de camerastandpunten en krijg verrassende resultaten!
  • Neem foto’s tijdens het ‘golden hour’ voor een mooie belichting. Het gouden uur is de periode net na de zonsopgang of voor zonsondergang.

Zin in een stukje Haspengouw op je bord?

Op de appels en peren van dit jaar moeten we nog even wachten. Maar je kan natuurlijk nog steeds genieten van het huidige aanbod aan appels en peren. Wil jij die appels en peren van eigen teelt op het werk? Probeer dan zeker onze proefkorf uit. Zowel op het werk als thuis kan je genieten van de fruittaps. Deze zijn gemaakt met onze eigen appels en peren en dus de ideale manier om te proeven van het fruit van bij ons.

Maar hoe zien we nu het verschil tussen een appel- en perenbloesem?

De bloesems van de perenboom zijn volledig wit, zoals je op de foto kan zien. De appelbloesems zijn ook wit, maar hebben een roze rand. Ga het vooral zelf eens ontdekken! Ook de bijen zijn op ontdekkingstocht in onze boomgaarden voor de bestuiving van onze fruitbloesems.

De eerste bloesems zijn vanaf 4 april zichtbaar en een paar dagen nadien staat de boomgaard in volle bloei. Haast je dus snel want de bloesemperiode duurt meestal rond de 10 dagen. Geniet je liever vanuit je zetel van de bloesempracht? Neem dan een kijkje op onze Facebook of Instagram voor de mooiste foto’s en video’s. Wij wensen jullie veel plezier met de ontdekking van de bloesems!

Delen

Tevreden fruiteters