Help dieren redden terwijl je werkt (en van je fruit geniet)

Help dieren redden terwijl je werkt (en van je fruit geniet)

10.000… Zoveel dieren werden er in 2019 opgevangen in het Natuurhulpcentrum van Oudsbergen (Opglabbeek). Deze dieren verkeerden in nood en hadden medische hulp of opvang nodig. Niet alleen beren, tijgers en luipaarden krijgen de beste zorgen, ook inheemse dieren zoals musjes, duiven en egels worden er met veel liefde opgevangen.

Uit liefde voor dier en natuur namen enkele jonge mensen – waaronder je misschien wel bekend, Sil Janssen – in 1976 het initiatief om een opvangcentrum te starten voor gewonde en verzwakte vogels. Al snel bleek dat er nog vele andere dieren hulp nodig hadden zoals egels, eekhoorntjes, vossen, enzoverder. Vandaar de naam ‘Natuurhulpcentrum’.

Om al deze dieren de nodige zorgen te kunnen geven is er veel geld nodig. En om daar een bedrag op te plakken: zo’n 1.000.000 euro. Daarbij is er een povere overheidssteun van 50.000 euro. Het centrum is dus volledig op zichzelf toegewezen voor het genereren van het resterende bedrag. Dit doen ze bijvoorbeeld door het organiseren van opendeurdagen, het verkopen van o.a. nestkastjes in hun winkeltje en heel belangrijk, talrijke giften en lidgelden.

Sinds kort zorgt Fruitsnacks, en dus ook onze fruiteters voor een extra appeltje voor de dorst. Waarom? Omdat we zonder dieren en de natuur helemaal geen fruit zouden telen en omdat het Natuurhulpcentrum een Limburgs initiatief is dat ons erg nauw aan het hart ligt. We tekenden met plezier in om hun jaarlijks te voorzien van 1500 kg aan fruit.

Elke vrijdag wordt door onze vrijwilliger, Dirk, fruit geleverd aan het Natuurhulpcentrum om de voederbakjes van de week nadien te vullen. Jaarlijks is 20% van de opgevangen dieren 'exoot'. Voor velen onder hen bevat het menu ook fruit. Op dit moment komt dat neer op zo'n 30kg fruit per week. De grootste fruiteters zijn de beren, apen, reuzentoekans en de verschillende soorten toerako's die we momenteel in opvang hebben.

Dit is natuurlijk allemaal niet mogelijk zonder onze talrijke fruiteters. Daarom willen we ook onze klanten bedanken om samen met ons dit mooie initiatief te steunen. 

Tip

Nog geen cadeautje voor kerst? Geef eens een lidmaatschap voor het natuurhulpcentrum cadeau! Dit kost je maar 6 euro per jaar waarmee je het centrum steunt. Daarbij ontvang je doorheen het jaar hun 5 infoboekjes met daarin alles over de dieren en hun verzorgers. 

Delen

Tevreden fruiteters