Karel Paesmans vervult kinderdromen

Karel Paesmans vervult kinderdromen

Hij vraagt er zelf niet om en loopt er zeker niet mee te koop, maar het sociaal engagement van Karel Paesmans verdient beslist meer aandacht. De zaakvoerder van Fruitsnacks nodigde afgelopen weekend tientallen kinderen uit die lijden aan een levensbedreigende ziekte. Ze mochten in de boomgaard van de fruitkwekerij de vruchten plukken van hun eigen boompje.

Paesmans ondersteunt al enkele jaren de organisatie Make-a-Wish, die de dromen van ernstig zieke kinderen waarmaakt. Eén van de acties van de organisatie is dat de wenskinderen een eigen fruitboom mogen kiezen in de boomgaard van Fruitsnacks. Karel Paesmans maakt een jaar lang foto’s van de boompjes en stuurt die door naar de jeugdige eigenaars, zodat ze de evoluties van thuis kunnen volgen.
Vorig weekend was het fruit rijp, en mochten de kinderen met hun ouders zelf de appels van hun boom gaan plukken. Meter van Make-a-Wish, Britt Vanmarsenille kwam de aanwezigen een handje helpen. Fruitsnacks, dat via een abonnementsformule fruitmanden bij bedrijven levert, had ook voor heel wat animatie gezorgd.

 

“Het geeft ons zoveel voldoening om te zien hoe een kleine inspanning hen zo gelukkig kan maken”, bekent de gulle fruitkweker. “We zien de kinderen opfleuren als ze hun appels mogen plukken, en daar doen we het voor.”
Karel Paesmans doneert overigens ook jaarlijks een geldbedrag aan Make-a-Wish en ondersteunt nog andere goede doelen, zoals Kom op tegen Kanker.

Delen

Tevreden fruiteters