Hagelhelden: Wij overleefden!

Hagelhelden: Wij overleefden!

Niet alleen in Australië kan je hagelhelden vinden. Ook wij vonden er hier terug in onze boomgaarden. Aan de andere kant van de wereld kreeg de fruitoogst het al voor het 2de jaar op rij te maken met hagelbuien. Deze lieten kleine deukjes na op het fruit. Australische boeren lanceerden de campagne ‘Hailheroes’ om de consument te overtuigen van de goede kwaliteit en smaak van hun fruit. Ondanks hun deukjes.

Helaas heeft ook ons fruit het de laatste tijd zwaar te verduren gekregen. Enorme hitte, zware stormen en kletterende hagel kreeg het over zich heen. Gelukkig heeft het merendeel deze beproeving goed doorstaan. Al bleven er toch enkele kleine littekentjes achter bij onze Qtee en Jonagold. Dit zijn kleine deukjes in de schil die niet doorgedrongen zijn tot in het vruchtvlees. Iets minder mooi. Maar eet-kwalitatief is dit fruit dus 100% in orde.

Een deel van onze aanplanting is beschermd door hagelnetten. Hier hebben we dus geen schade. De oogst op de bomen die hiervan geen bescherming hadden, is voor 30% getroffen. De ergst getroffen vruchten worden verwerkt in onze fruittaps.

De hagelhelden die het onweer goed doorstaan hebben, beloonden we met een plekje in jullie fruitmand. Hiermee willen we ons ook inzetten voor de bewustmaking dat fruit er niet altijd perfect moet uitzien om lekker te smaken. Zo kan jij ook meehelpen aan de vermindering van voedselverspilling.

Delen

Tevreden fruiteters