Fruit op het werk, een meerwaarde voor jouw medewerkers!

Fruit op het werk, een meerwaarde voor jouw medewerkers!

Fruit op het werk, het is lekker en gezond. Daarnaast heeft het nog heel wat andere voordelen om fruit te introduceren op de werkvloer. In dit artikel leggen we je uit op welke vlakken fruit op het werk een meerwaarde is voor je medewerkers.

1. Gezonde medewerkers

Fruit op het werk binnen handbereik hebben, dat kan ervoor zorgen dat je medewerkers vaker fruit zullen eten. Participanten in Engels onderzoek gaven aan meer fruit te eten wanneer het beschikbaar was (Lake, et al., 2016). Een gewoonte die ze van het werk mee naar huis kunnen nemen. In datzelfde onderzoek gaven participanten aan ook in het weekend meer interesse te vertonen in fruit als tussendoortje.

Je medewerker spendeert veel tijd op het werk en eet een derde tot de helft van zijn dagelijkse voeding op het werk (Gezond Leven vzw, 2021). Fruit op het werk introduceren kan dus bijdragen aan de ontwikkeling van een gezonde levensstijl bij je medewerkers. Dat heeft als voordeel dat je medewerkers minder ziek zullen zijn. Het absenteïsme op het werk zal dus afnemen.

2. Gewaardeerde en gemotiveerde medewerkers

Als werkgever geef je je medewerkers het signaal dat je belang hecht aan hun gezondheid en welzijn. Je medewerkers zullen fruit op het werk waarderen. Fruit op het werk wordt enthousiast onthaald door alle medewerkers, dat kunnen we bij Fruitsnacks zeker bevestigen. Dankzij talrijke mails, telefoontjes en berichten op sociale media krijgen wij te zien hoe iedereen tevreden is wanneer de werkgever fruit introduceert op de werkvloer.

Dat gevoel van waardering, boven op de positieve gezondheidseffecten van fruit op het werk zal ook zorgen voor gemotiveerde medewerkers. Op lange termijn creëer je dankzij deze inspanningen loyale medewerkers (Gezond Leven vzw, 2021). Fruit op het werk is dan één van de aspecten waarom jij voor hen een topwerkgever bent!

Productieve, gemotiveerde en loyale medewerkers wie wil dat nu niet?

3. Een positieve sfeer op de werkvloer

De fruitmand, die zet je het best op een centrale plaats. Dat kan gaan van de inkombalie, tot ergens in het kantoorlandschap of in de bedrijfskeuken. Zorg zeker dat het niet in een hoekje verdwijnt waar niemand komt, maar zet de mand waar er veel mensen aanwezig zijn. De locatie van de fruitmand zal een plaats worden waar al je medewerkers kunnen samenkomen voor een korte pauze. Naast de korte pauze waarin ze fruit eten, is er ook tijd voor informele gesprekken. Samen zorgt dit voor een positieve sfeer op kantoor en de versterking van de teamgeest.

Wil jij ook genieten van de voordelen van fruit op het werk? image icon

Wil jij ook genieten van de voordelen van fruit op het werk?

Probeer zelf uit of fruit op het werk iets voor jouw onderneming is! Bestel je proefkorf en ontdek zelf alle voordelen! Fruit is bovendien ook 100% fiscaal aftrekbaar! Wij hopen dat we je binnenkort een lekkere fruitmand mogen leveren!

Bronnen

Delen

Tevreden fruiteters