Appelconfituur

Appelconfituur

Je kan genieten van onze verse appels op het werk, maar van onze appels kan je ook nog heel wat lekkers maken. Vandaag geven we je een recept voor zelfgemaakte appelconfituur!

Ingrediënten

  • 1 kg appels
  • 30 ml water
  • 10 ml citroensap (1 eetlepel)
  • 500 g geleisuiker

Bereiding

  1. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in stukjes.
  2. Breng de appels, het water, het citroensap aan de kook voor ongeveer een kwartier.
  3. Voeg nu de geleisuiker toe en laat het geheel koken terwijl je blijft roeren. Doe dit gedurende een drietal minuten.
  4. Tijd om de confituurpotten te vullen! Vul de potjes, sluit het deksel en laat ze ondersteboven afkoelen. Op deze manier zorg je ervoor dat je confituurpot vacuüm wordt afgesloten.

Deel zeker het eindresultaat via de hashtag #Fruitsnacks op alle sociale media en tag Fruitsnacks!

Delen

Tevreden fruiteters