Ingrediënten
200 g boter
200 g suiker
200 g bloem
1 theelepel bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
4 eieren
2 appels
Benodigdheden
Cakevorm
Welke soort appels gebruik ik het best voor mijn appelcake? Wel de beste appelcake kan je maken met een stevigere appel.
- Jonagold, misschien wel dé klassieker onder de appels voor velen met een zoetzure smaak.
- Golden Delicious een van de oudste appelrassen. Lekker fris en knapperig.
- Elstar, een sappige en knapperige appel met een lichtzoete smaak.
Bereiding
- Laat de boter op kamertemperatuur staan.
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Neem een mengkom en klop hierin de boter, suiker en vanillesuiker.
- Scheid de eidooiers van het eiwit. Meng de eidooiers met de boter en suiker.
- Zeef de bloem en voeg dit geleidelijk toe aan het mengsel. Spatel de bloem door het mengsel.
- Voeg de theelepel bakpoeder toe.
- Klop het eiwit op en spatel dit er ook voorzichtig door.
- Neem de cakevorm en vet deze in met een laagje boter en werk af met bloem.
- Voeg het cakebeslag toe aan de vorm.
- Neem nu je appels en snijd deze in stukjes. Deze stukjes plaats je in de cake.
- Bestrooi de cake met parelsuiker.
- Laat de cake 50 minuten bakken in de oven op 175°C à 180 graden.
- Nog even wachten! Laat de cake nog even afkoelen voor je een stukje proeft.
Probeerde jij het recept uit? Deel dan zeker een foto van jouw appelcake met ons door Fruitsnacks te taggen op alle sociale media en de hashtag Fruitsnacks te gebruiken