Hoe jij als werkgever fruit op het werk kan introduceren

Hoe jij als werkgever fruit op het werk kan introduceren

Fruit op het werk draagt bij aan de gezondheid van je medewerkers én heeft nog heel wat andere voordelen. Daarom beslissen heel wat bedrijven om gratis fruit op het werk aan te bieden voor hun medewerkers. Fruitsnacks maakt ongeveer 5500 fruitmanden per week en dat voor meer dan 2700 bedrijven in België, Luxemburg, Nederland en Duitsland. Wanneer je fruit op het werk introduceert, dan kondig je dat natuurlijk best aan. In dit artikel delen wij hoe je als werkgever fruit op het werk kan aankondigen zodat je medewerkers het initiatief warm onthalen.

Kondig het aan

Laat je medewerkers weten dat je start met fruit op het werk. De eerste fruitmand, dat is een moment waar je medewerkers naar kunnen uitkijken! Laat ze daarnaast zeker weten hoe vaak ze fruit op het werk kunnen verwachten en welke dagen.

Dat aankondigen kan je op verschillende manieren doen.

  • In een kleiner bedrijf kan je dit mondeling doen, tijdens een teammeeting of gewoon tijdens de middagpauze.
  • Een groter bedrijf moet natuurlijk veel meer mensen bereiken. Kondig het aan via je interne communicatiekanalen. Een mail of een bericht op het intranet plaatsen zorgt ervoor dat iedereen op de hoogte is. Hangen er informatieborden op het bedrijf? Plaats er een bericht op of projecteer het nieuws digitaal.

Geef het goede voorbeeld

Bestel je als werkgever een fruitmand en verwacht je dat je medewerkers een gezonde snack verkiezen? Geef dan het goede voorbeeld en eet zelf af en toe een stuk fruit.

Zowel werkgevers als medewerkers kunnen op verschillende momenten van de dag tijd vrijmaken om een stuk fruit te eten:

  • Tijdens een korte pauze kan een stuk fruit zorgen voor de gewenste energieboost. Dat kan een kort moment van rust zijn, zonder telefoons of mails en zonder blik op een beeldscherm.
  • Fruit is een ideale aanvulling van je middagmaaltijd.
  • Een fruitmand is ideaal om op de vergadertafel te plaatsen tijdens een meeting. Fruitsnacks verzorgt ook vergaderpakketten met noten en lekker fruitsap.

Zet de fruitmand op een centrale plaats

Als je fruit op het werk introduceert, is het natuurlijk belangrijk dat de mand terug te vinden is. Zet je fruitmand op een strategische plaats met veel passanten en goed bereikbaar voor iedereen. Zorg er opnieuw voor dat iedereen weet waar je elke week de fruitmand plaatst. Dat kan zijn aan de inkombalie, centraal in het kantoorlandschap of in de bedrijfskeuken. Het kan geen kwaad dat je medewerkers even moeten opstaan om de fruitmand te bereiken. Zo stimuleer je hen net om meer te bewegen tijdens de kantooruren.

Toon de Fruitsnacks-nieuwtjes

Medewerkers helpen aan gezondere eetgewoontes, dat kan door hen bewust te maken van de voordelen en bijkomende informatie te voorzien. Wist je dat Fruitsnacks regelmatig zorgt voor een flyer met fruitweetjes in de fruitmand? We zorgen dan voor leuke tips en weetjes over een fruitsoort in je fruitmand ligt. Onze Fruzette, een krantje met de activiteiten in de boomgaard, ons laatste nieuws, fruitweetjes en recepten verschijnt elk seizoen in je fruitmand. Laat degene die de fruitmand uitpakt de bijkomende communicatie naast de fruitmand leggen, zodat iedereen kan meegenieten van deze leuke tips en weetjes.

Bij Fruitsnacks willen we zorgen voor een beleving bij de fruitmand. Naast onze flyers en Fruzette delen we een blik achter de schermen op sociale media, waar we regelmatig wedstrijden doen. Maak je medewerkers dus warm en laat ze jouw onderneming op deze manier mee in de kijker zetten!

Heb je nog geen fruitmand op het werk staan? image icon

Heb je nog geen fruitmand op het werk staan?

Bestel dan een proefkorf en probeer zelf uit of fruit op het werk iets voor jouw onderneming is! Wij kijken er alvast naar uit om van jouw onderneming mee een gezondere werkplek te maken en denken graag met je mee.

Delen

Tevreden fruiteters