5 Tips voor een aangename werksfeer

5 Tips voor een aangename werksfeer

Een werkplek met een negatieve sfeer, is nefast voor je creativiteit. Erger nog: het kan zelfs het ziekteverzuim in de hand werken. Natuurlijk kan je alles boven water halen met enorme extralegale voordelen voor iedereen en moeite noch kosten sparen. Het kan echter ook al met enkele eenvoudige tips:

Tip 1:Tijd voor small talk

Een praatje over het weer, het feestje van gisteren, je nieuwe outfit, …. Zogenaamde small talk kan dienen als aanzet voor belangrijke ‘werkgesprekken’. Deze smal talk is bovendien enorm bevorderend voor de sociale interactie tussen je werknemers. Geef small talk een plaats in het dagelijkse routine, door bijvoorbeeld een gezamenlijke koffiepauze met koekjes of vers fruit in te richten – het Fika fenomeen. Zo beperk je inefficiënte ‘small talk’ tijdens alle momenten de dag en kan je er een gezellig moment voor alle werknemers van maken.

Tip 2: Opgeruimde en mooie bureaus

Rommel op een bureau kan voor heel wat ergernis zorgen. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte en ruim indien nodig de werkplek samen op. Voorzie de werkplek van enkele mooie kaders of rustgevende planten. Dit zorgt al dadelijk voor een meer huiselijke en ontspannen sfeer.

Tip 3: Samen lachen

Veel lachen is gezond! Lachen zorgt voor een toename in de productie van endorfine en adrenaline, waardoor we meer ontspannen en creatiever zijn. Deel daarom leuke ervaringen of grapjes met collega’s.

Tip 4: Geef eens een compliment

Heeft je collega goed werk verricht of ben je fan van haar/zijn outfit? Geef even een complimentje. Dit klein gebaar zorgt al dadelijk voor een enorme verbetering van de werksfeer.

Tip 5: Samen eten

Liefde gaat door de maag. Dit is niet alleen zo in romantische relaties maar ook tussen collega’s. Dit kan tijdens de lunch of na het werk maar vergeet ook niet de koffiepauze. Samen genieten tijdens de koffiepauze van taart of nog beter van een lekker stukje fruit doet wonderen.

Wist je bovendien dat fruit voor de meeste mensen het favoriete tussendoortje is voor op het werk? Wil je ook samen met je collega’s genieten van wekelijks vers fruit op het werk? Ontdek snel onze verschillende fruitmanden of bestel alvast een proefmand. Je werkgever zal zeker en vast dit gezonde (en 100% fiscaal aftrekbare) initiatief willen ondersteunen!

Delen

Tevreden fruiteters