Jonge torenvalken en buizerds

Jonge torenvalken en buizerds

Hoeraaaa! In onze boomgaarden is weer nieuw leven gespot. De jonge torenvalken en buizerds werden geringd door Ringgroep 03 Tongeren.
Deze roofvogels zijn zeer belangrijk voor onze boomgaard; zij jagen op muizen en andere knaagdieren die aan de boomwortels kunnen knagen of op bepaalde vogelsoorten die de vruchten aanvreten. Hierdoor kunnen wij onze bomen op een milieuvriendelijke wijze beschermen. Om het zo comfortabel mogelijk te maken voor de torenvalken en buizerds staan er op verschillende plaatsten in onze boomgaard zitstangen en nestkastjes op hun maat (met grote vierkante openingen).

Zij zijn trouwens niet de enige vogels die we verwelkomen in onze boomgaard; ook de meesjes zijn van harte welkom. Zij zijn verlekkerd op de rupsen die je meestal bij fruitbomen kan vinden. Eén koolmeesjesgezin haalt wel tot 800 rupsen uit de bomen. Daarom kan je dus ook speciale nestkastjes (met kleine ronde openingen) terugvinden tussen de fruitbomen. 

Dankzij al onze milieubewuste inspanningen kunnen wij elke week weer aan meer dan 2.500 bedrijven in België en Luxemburg heerlijk vers fruit leveren. 

Delen

Tevreden fruiteters