Terug naar overzicht

Pruim

Consumptie

De pruim is een steenvrucht, net als de perzik en nectarines. Deze kleine eivormige vrucht kan een kleur hebben die varieert van blauwzwart naar rood, tot geel (wit).

Pruimen kan u met of zonder schil eten en hebben een zachte, zoete smaak. Ze hebben ook een hoge voedingswaarde. Ze bevatten kalkmagnesiumvitamine Aijzerkalium en vezels.

Wanneer je de pruimen in de koelkast bewaart kan je deze best na enkele dagen opeten. Zo niet, gaat de smaak verloren. Pruimen die wij je in de fruitmand bezorgen kan u ook best de eerste dagen opeten. De vruchten kan je ook invriezen, maar kan u best eerst ontpitten. De pit kan namelijk voor een bittere bijsmaak zorgen.

Teelt

De vrucht groeit aan bomen tussen 3 en 7 meter hoog en de grootste aanvoer van de vrucht vindt plaats tussen juli en september.

Probeer het zelf eens! image icon

Probeer het zelf eens!

  • 8kg fruit
  • Voor 8 á 10 personen
  • Fruit voor 1 week
  • 8 soorten van het beste fruit

Tevreden fruiteters