Terug naar overzicht

Peer

De peer is nauw verwant met de appel. Net als bij de appel waren het de Romeinen die de vrucht over Europa hebben verspreid. Over de echte herkomst van de peer is echter weinig bekend. Wilde peren kan men nog altijd vinden in Europa, West-Azië en Noord-Afrika.

Onder de peren kan men twee grote categorieën onderscheiden. Zo zijn er de handperen en de stoofperen. Handperen zijn, zoals de naam als doet uitschijnen, peren die je uit de hand kan eten. Deze peren zijn ook de peren die wij in je fruitmand bezorgen. De vruchten rijpen op kamertemperatuur na en zijn dus ideaal als fruit op het werk. Stoofperen zijn hardere vruchten die je moet bakken om ze zacht en eetbaar te maken. Deze peren zal je helaas niet snel in onze fruitmanden terug vinden, maar het is zeker de moeite om je culinaire talenten eens op dit ingrediënt los te laten.

Hieronder vind je een lijst van de verschillende soorten peren die wij zelf op ons fruitbedrijf telen.

Tevreden fruiteters