Terug naar overzicht

Lychee

De lychee is een tropische vrucht met een ronde of oveelvormige vrucht van 3 tot 5 cm doorsnede, met een opvallende rode schil. Lychee's verkleuren tijdens het rijpingsproces van rozerood naar roodbruin. Ze worden rijp geplukt en kunnen direct gegeten worden.

De harde schil van de lychee breekt onder de druk van een vinger en/of nagel en kan vervolgens van het vruchtvlees verwijderd worden.

Kenmerken

Deze voelt leerachtig aan en is licht gebobbeld. Het vruchtvlees is glazig wit, van stevige structuur, en in het midden bevindt zich een langwerpige bruine pit. De vrucht is sappig en zoet van smaak, te vergelijken met de muskaatdruif, en 'kraakt' enigszins bij het kauwen.

Lychee's bevatten veel vitamine C en Kalium. Zo versterken ze het imuunsysteem en zorgen ze voor jouw energieboost doorheen je werkdag. Een tussendoortje van 10 lychee's (100gr) is de ideale toevoeging aan je dagelijkse behoefte aan groenten en fruit. 

 

Houdbaarheid

De lychee kan het best koel bewaard worden in de fruitlade van de koelkast (max. 1 week houdbaar).

Teelt

  • De tropische vrucht wordt voornamelijk geïmporteerd uit Madagaskar, Mauritius, Zuid-Afrika, Israël en Azië. De aanvoer loopt het hele jaar rond, met een maximum in de periode van eind december tot eind februari.
  • De oorsprong van de lychee ligt in China.
Ook een gezonde snack op het werk? Probeer het uit met een proefkorf! image icon

Ook een gezonde snack op het werk? Probeer het uit met een proefkorf!

  • 5, 8 of 10 kg fruit
  • Fruit voor 1 week
  • 8 soorten van het beste fruit
  • Beslis erna pas of je verder gaat

Tevreden fruiteters