Terug naar overzicht

Groentenchips

Wij laten jullie graag kennismaken met deze groentenchips bestaande uit een knisperige en originele mengeling van kalebas, taro, wortel, zoete aardappel en sperzieboon.

De hoogkwalitatieve chips werd vacuüm gefrituurd met een selectie van de beste groenten. Een revolutionaire manier van frituren waarbij ze op lage temperatuur hun voedingswaarden, natuurlijke kleur behouden en lekker knapperig worden. Groentenchips (395Kcal/100gr) is gezonder en bevat minder calorieën als traditionele chips (500 Kcal/100gr). Er wordt slechts 2% van het vet opgenomen ter vergelijking met traditionele chips 30%.

Een woordje toelichting bij de ingrediënten

Kalebas, verwante van de pompoen en afkomstig van de plant Lagenaria's , met witte bloemen. Kalebassen zijn eetbaar in jonge toestand, net zoals courgettes. Eenmaal volgroeid kunnen ze enkel als decoratie gebruikt worden, doordat de schil uithard. In West-Afrika gebruiken ze de kalebas zelfs als instrument.

Taro is een Oosterse knolgroente en wordt reeds millennia gekweekt door de mens.  Tarochips is afkomstig van Vietnam. De chips wordt typisch gesneden in frietvormige reepjes. Momenteel zijn deze reeds bij ons populair en reeds verkrijgbaar in de winkel in Nederland.

De zoete aardappel is anders dan de naam doet vermoeden, geen familie van de aardappel. En bevat in tegenstelling tot de aardappel geen zetmeel, maar inuline. Inuline verteert langzamer en is daarom veel gezonder voor diabetespatiënten.

Zowel de zoete aardappels als wortel zitten boordevol vitamine A, onmisbaar voor goede huid en ogen.

Voor iedereen die op zoek is naar een gezonder, vezelrijker en smakelijk alternatief van zijn regelmatige portie chips, kunnen we onze groentenchips dan ook van harte aanbevelen.

Uiteraard kan u zelf ook experimenteren met groenten en fruitchips.  Heeft u aan het einde van de werkweek nog fruit over? Je kan fruitchips eenvoudig bereiden.

Snij fruit in zo fijn mogelijke schijfjes. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Plaats de fruitchips in een voorverwarmde oven van 100°C. Bereiding in de oven is uiteraard veel gezonder dan frituren. Elke fruitsoort heeft zijn timing. Hou de chips goed in het oog. Indien ze snel bruin worden, kan je bakpapier erover plaatsen, halfweg de baktijd. Bij sommige fruitsoorten (zoals appels en bananen) kan je een beetje citroensap over de chipjes sprenkelen, om te zorgen dat ze hun kleur behouden. Dit is echter niet noodzakelijk.

Baktijden

  • Appels (Tip : gebruik kaneel) : 2u tot 2u30
  • Bananenchips : 1u tot 2u
  • Peren : 2u tot 2u30
  • Perzik : 1u tot 1u30

Natuurlijk kan je ook hier weer zelf experimenteren met andere fruitsoorten! Voor groenten- chips gebruik je hogere temperaturen tijdens bakken met mindere baktijd (gemiddeld 180°C/20 minuten)

Probeer het zelf eens! image icon

Probeer het zelf eens!

  • 8kg fruit
  • Voor 8 á 10 personen
  • Fruit voor 1 week
  • 8 soorten van het beste fruit

Tevreden fruiteters