Terug naar overzicht

Granaatappel

De granaatappel is een grote rode vrucht die geteeld wordt rond de Middellandse Zee. Wanneer je de vrucht opent zie je dat deze onderverdeeld is in aparte cellen die gevuld zijn met een soort zachte sappige besjes die ieder een pit bevatten.

De eetbare delen van de granaatappel

De schil is glad en leerachtig en niet eetbaar. Binnenin vind je de zaden die in cellen met een witte wand zitten. Deze witte wanden zijn niet eetbaar en zelfs heel bitter en wrang van smaak. Binnenin zitten vuurrode bessen die bestaan uit een geleiachtige structuur en een pit. Het is vooral deze rode geleiachtige substantie die het sap en de voedzame bestanddelen bevat. Deze pitjes kan je zo volledig opeten.

Hoe eet of pel je een granaatappel?

  • Snij de hoed eraf
  • Buig de parten naar buiten
  • Sla op de onderkant zodat de pitjes loskomen en eruit vallen.

Gezonde bestanddelen van de granaatappel

Granaatappels worden ook wel eens tot de ‘superfoods’ gerekend. Ze bevatten immers veel antioxidanten die ons helpen ons immuunsysteem te versterken. Antioxidanten zijn heel erg belangrijk om ziektes te voorkomen. In de besjes vind je een hoog gehalte aan vitamine C, vitamine A, foliumzuur, vitamine E, zeer veel vezels, kalium, ijzer en calcium. 

Tip

De pitjes zijn ook perfect bruikbaar als garnering voor salades of zijn ook lekker in yoghurt of smoothies. De vrucht kan ook uitgeperst worden als een sinaasappel. Zeef dan het sap en gebruik het voor mocktails of andere dranken.

Ook een gezonde snack op het werk? Probeer het uit met een proefkorf! image icon

Ook een gezonde snack op het werk? Probeer het uit met een proefkorf!

  • 5, 8 of 10 kg fruit
  • Fruit voor 1 week
  • 8 soorten van het beste fruit
  • Beslis erna pas of je verder gaat

Tevreden fruiteters