Terug naar overzicht

Gedroogde abrikoos

Gedroogd fruit is handig als je geen vers fruit mee kan nemen of kan halen. Het blijft lang goed en is nog steeds heel erg gezond want na het drogen zitten alle voedingsstoffen er nog steeds in. 

Goed voor je lijf!

Gedroogde abrikozen staan erom bekend dat ze helpen tegen een hoge bloeddruk. Abrikozen bevatten veel vezels, wat heel goed is voor de darmen. Daarbij bevatten ze diverse vitamines en mineralen als: vitamine A, B, E, ijzer, fosfor, magnesium, natrium, calcium, kalium, koper en zink. Doordat het vocht uit de vrucht is gehaald zijn de suikers, vitaminen en mineralen veel meer geconcentreerd en bevatten daardoor een hogere voedingswaarde dan verse abrikozen. Vier á vijf gedroogde vruchten staan gelijk aan één verse abrikoos.

Kantoorsnoepje

Natuurlijk is vers fruit nog altijd het beste, maar de gedroogde variant is een hele goede vervanging voor snoep. Ze zijn erg zoet en zitten vol met vitamines, mineralen en vezels. Je kunt het gedroogde fruit overal eten: tijdens werk, in de auto en op de bank voor de televisie. In combinatie met magere yoghurt zijn gedroogde vruchtjes ook heerlijk!

Ook een gezonde snack op het werk? Probeer het uit met een proefkorf! image icon

Ook een gezonde snack op het werk? Probeer het uit met een proefkorf!

  • 5, 8 of 10 kg fruit
  • Fruit voor 1 week
  • 8 soorten van het beste fruit
  • Beslis erna pas of je verder gaat

Tevreden fruiteters