Terug naar overzicht

Citroen

De citroen is een gele citrusvrucht met een zure smaak die veroorzaakt wordt door het aanwezige citroenzuur dat ook in veel andere citrusvruchten voorkomt. De citroen bevat veel vitamine C en wordt in kleine hoeveelheden in veel gerechten gebruikt als smaakmaker, maar ook in gebak zoals cake. Daarvoor is trouwens ook geraspte citroenschil perfect bruikbaar. In fruitsalades is citroen heel geschikt om bruinverkleuring van de andere vruchten, zoals appels, te voorkomen.

Bloeiwijze

Citroenen groeien aan een boom. Deze boom draagt vier maal per jaar vrucht, die ieder seizoen een andere kleur heeft. De vruchten in de zomer groeien van juli tot september en zijn groen. In de herfst en winter zijn de citroenen geel, zoals ze in de winkel zijn te vinden. In mei zijn de vruchten bijna wit van kleur en blijven dat ook. De citroenboom is de enige bekende boom die vier maal per jaar vrucht draagt

De geneeskracht van citroen

Akkoord, zo een citroen uit het vuistje eten is misschien niet aan te raden wegens veel te zuur. Maar citroenen zijn ook weer zo gezond! Wanneer je een citroen eet of uitgeperst citroensap met water en honing hebt gedronken, voel je je gelijk een stuk beter. Als je dit zure fruit regelmatig eet, heb je geen antirimpelcrèmes meer nodig. Citroen zorgt dat de huid van binnenuit mooier blijft. Je huid straalt als je regelmatig citroen eet.

Antivirus en anti-bacterie

Virussen en bacteriën zijn samen de grootste ziekteverwekkers. Citroen heeft een anti-bacteriële en antivirale werking. Het gaat allerlei ziektes tegen. Het eten van citroen voorkomt verkoudheid en griep door de hoge dosis vitamine C in combinatie met fytonutriënten die een antioxidantwerking hebben. De citroen helpt gifstoffen waaronder vrije radicalen sneller uit het lichaam te voeren. Daardoor werkt deze citrusvrucht preventief tegen tal van ziektes.

Je ziet: er is geen reden om geen citroen te eten! 

Ook een gezonde snack op het werk? Probeer het uit met een proefkorf! image icon

Ook een gezonde snack op het werk? Probeer het uit met een proefkorf!

  • 5, 8 of 10 kg fruit
  • Fruit voor 1 week
  • 8 soorten van het beste fruit
  • Beslis erna pas of je verder gaat

Tevreden fruiteters