Terug naar overzicht

Bloedsinaasappel

De bloedappelsien wordt ook wel wijnappelsien of bloedsinaasappel genoemd. Dit omdat het sap van deze appelsien een rode kleur heeft, dat op wijn gelijkt.

Vanwaar komen ze?

De bloedsinaasappel is een bijzonder soort sinaasappel: het vruchtvlees van deze sinaasappel heeft een rode kleur. Bloedsinaasappels groeien op Sicilië, in Spanje en Israël. Door de aanwezigheid van rijke vulkaangronden op Sicilië hebben de Siciliaanse bloedsinaasappels een diepere rode kleur en een vollere smaak. Er bestaan twee typen, de volbloed (schil en vruchtvlees rood) en de halfbloed (alleen vruchtvlees rood).

Lekker uit de hand of in gerechten!

De smaak is fris zoet tot zoet. Deze sinaasappel wordt net zoals de gewone sinaasappel zowel gegeten als geperst tot vruchtensap. Door de kleur kan het een zeer mooie toets geven aan sorbets en andere desserts. Het wordt ook gebruikt in marmelade, maltesersaus, crêpes Suzette enz. Je kan ze maximaal 2 weken op een koele plek of in de koelkast bewaren. Doordat bloedappelsienen redelijk klein zijn, kan je ze ook minder lang bewaren. Je kan wel schijfjes appelsien zonder schil invriezen. 

TIP!

Pers je de rode sinaasappels uit, dan kun je er snel een mooi aperitief mee maken door er prosecco op te schenken. Een ideetje voor de afterwork drink? ;-)

Ook een gezonde snack op het werk? Probeer het uit met een proefkorf! image icon

Ook een gezonde snack op het werk? Probeer het uit met een proefkorf!

  • 5, 8 of 10 kg fruit
  • Fruit voor 1 week
  • 8 soorten van het beste fruit
  • Beslis erna pas of je verder gaat

Tevreden fruiteters