Terug naar overzicht

Sinaasappel

Consumptie

  • De sinaasappel, ook wel appelsien genoemd, is een zeer populaire citrusvrucht. Deze feloranje vrucht wordt in Vlaanderen voornamelijk uit het zonnige Spanje geïmporteerd.
  • De vrucht groeit aan een sinaasappelboom en tijdens de rijping kleurt de schil van groen naar oranje. Sinaasappels worden in het dagelijkse gebruik voornamelijk gegeten of geperst tot sinaasappelsap. Maar de vrucht is ook een grondstof voor limonade zoals ranja en de schil wordt voor marmelade gebruikt of als smaakmaker in gebak en witbier.
  • Wanneer u de vrucht in uw fruitmand of tussen het fruit op het werk terug vind, twijfel dan niet en geniet van deze zoete, sappige vitamine C-bom.

Teelt

De sinaasappel komt oorspronkelijk uit China, waar ook de naam vandaan komt (china-appel, evenals "appelsien": appel-china) en diende vroeger vooral ter decoratie. In die tijd werden door handelaars over zee en hun zeelieden ook de gezonde kwaliteiten van de sinaasappel ontdekt. De vrucht, boordevol van vitamine C, was een grote hulp in het bestrijden van scheurbuik. Het duurde niet lang voordat de vrucht via deze mannen en vrouwen werd verspreid en aangeplant op de stranden langs grote handelroutes over zee.

Probeer het zelf eens! image icon

Probeer het zelf eens!

  • 8kg fruit
  • Voor 8 á 10 personen
  • Fruit voor 1 week
  • 8 soorten van het beste fruit

Tevreden fruiteters