Wist je dat deze 5 groenten eigenlijk fruit zijn?

Wist je dat deze 5 groenten eigenlijk fruit zijn?

Wat is het verschil tussen groenten en fruit?

We kunnen je nu wel deze vijf gewoon opsommen, maar wat onderscheidt groenten en fruit nu juist? Wel, vanuit plantkundig oogpunt bevatten vruchten zaden en ze groeien uit de bloem van een plant. De rest van de plant wordt gezien als groente. Fruit wordt daarbij beschouwd als zoet, terwijl groenten een meer hartige smaak hebben. Toch er zijn verscheidene planten die technisch gezien tot fruit behoren en vanwege hun smaak vaak bij de groenten worden ingedeeld.

Tomaat

Tomaten zijn technisch gezien fruit, maar dat houdt mensen niet tegen om ze onder de noemer groente te plaatsen. Een discussie hierover liep zo uit de hand dat er in Amerika in 1893 iemand naar het hoger gerechtshof trok en de rechtszaak won. Sindsdien zijn tomaten officieel fruit.

Pompoen

Omdat pompoenen zaadjes hebben, worden ze als fruit beschouwd. Dat telt trouwens voor elke plant met zaadjes

Paprika

Geen ‘groente’ die zoveel verkocht wordt als paprika, maar eigenlijk hoort deze ook thuis in het rijtje van fruit. Deze groeit namelijk ook uit de bloem van de plant en is dus een vrucht.

Aubergine

Aubergines behoren niet alleen tot de noemer fruit, ze zijn ook nog eens verwant aan de familie bessen.

Erwtjes 

De ingewikkeldste van allemaal zijn de erwtjes. De schil is een groente en de bolletjes binnenin zijn fruit. Deze bevatten de zaadjes die nodig zijn om te kunnen ontwikkelen.

PS: Ook avocado’skomkommerspepersolijven en courgettes zijn eigenlijk fruit.

 

Bronnen: Metro.be – aHealthylife.nl

Delen

Tevreden fruiteters