Fruitsnacks meest beloftevolle KMO in Limburg

Uit tal van inzendingen heeft de jury Fruitsnacks als meest beloftevolle kmo-laureaat van Limburg gekozen. Deze prijs wordt uitgereikt aan een onderneming die uitmuntende prestaties kan voorleggen en een groot potentieel kan betekenen om op termijn uit te groeien tot een sterkhouder van de Limburgse economie.

Karel Paesmans van Fruitsnacks begon met het idee om fruitmanden te leveren doorheen heel België en Luxemburg. Momenteel levert hij er al meer dan 2500 per week. Daarnaast verdelen ze ook fruitsappen op basis van appelsap in bag in box leen plastic zak in een kartonnen doos). Ze organiseren ook teambuildings voor bedrijven, zodat zij ook al het moois en lekkers van Haspengouw kunnen ontdekken. De jongste telg is Logofruit, waarbij appels met eetbare pasta bedrukt worden. Heel wat bedrijven gebruiken dit als ecologisch marketinginstrument.

Volgens de jury is Fruitsnacks de terechte winnaar omdat het niet eenvoudig is om vanuit een traditionele sector een innovatief concept uit te werken en dit in de markt te zetten. Wist je dat er nog nooit een actie! fruit- of landbouwbedrijf deze prijs gewonnen heeft? Je kan bovendien je collega's-boeren steunen in hun verkiezing tot Vlaamse winnaar. Stemmen kan via www.fruitsnacks.eu. De winnaar wordt bekend gemaakt op 21 november.

 

VERSLAG Leen Jolling, tuinbouwconsulent Boerenbond

Delen

Tevreden fruiteters